A només un dia de l'esperat 31 de desembre els canals de televisió ja han començat a escalfar els motors per la revetlla de cap d'any. Una vegada més s'opta per l'efectiva combinació de música i humor, combinat amb les campanades, presentades per personatges coneguts. En el cas de TVE ja s'ha confirmat que la presentadora Ane Igartiburu serà l'escollida per rebre l'any nou des de la Plaza del Sol de Madrid. Ho farà acompanyada del jurat de Masterchef Jordi Cruz i Pepe Rodríguez. Jose Mota, Santiago Segura, Carles Mesa, Elisenda Roca i Paloma Lago seran algunes de les celebritats que animaran la darrera nit de l'any en aquest canal.

Paral·lelament, Antena 3 aposta un any més pel «duo» que enguany estarà compost pel popular Alberto Chicote (de Pesadilla en la cocina) juntament amb la presentadora Cristina Pedroche. Pel que fa a La Sexta, el conductor del programa Zapeando, Frank Blanco, repeteix posició acompanyat aquesta vegada d'Irene Junquera. Amb aquest mateix format ja han confirmat a Mediaset que posaran com a cares visibles Lara Álvarez juntament amb el presentador Carlos Sobera.

Qui enguany no estarà present en cap de les grans cadenes és Ramón García qui, malgrat ser una de les apostes més clares per les campanades, aquest 2016 es queda al marge per donar la benvinguda al nou any per la televisió autonòmica de Castella La Manxa.

La proposta catalana

En el cas de TV3, des de dos quarts d'11 de la nit la cadena començara a preparar-se per rebre el nou any amb Playcracks 2017, una producció pròpia amb la col·laboració d'El Terrat, on les cares més conegudes pujaran a l'escenari per fer un playback total i posar-se en la pell dels artistes més coneguts i ballats d'aquest 2016.

Quan faltin 10 minuts per la mitjanit, els actors Carlos Cuevas i Elisabet Casanovas, de la sèrie Merlí, seran els encarregats de presentar les campanades. Ells acompanyaran els espectadors en el comiat de l'any 2016 i la benvinguda al 2017 des de l'avinguda Maria Cristina en un espectacle per a totes les edats, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, amb llum, aigua i focs d'artifici.