Els creadors del concurs Operación Triunfo, Josep Maria Mainat i Toni Cruz, han assegurat que hi ha «negociacions» perquè el format torni a Televisió Espanyola, amb una edició que arribaria passat l'estiu a La 1, 16 anys després de la seva estrena. No obstant això, fonts de la televisió pública han explicat a Efe que, per ara, no hi ha res en ferm.

Mainat i Cruz van explicar dilluns a la nit a l'emissora RAC1 que el format és seu però que Endemol els va comprar els drets per tres anys, dels quals ja n'ha transcorregut un. Els fundadors de La Trinca van precisar que «s'està negociant» per tornar a TVE, però atès que es volen «fer alguns canvis en el format» cal que ells donin la seva autorització, per això, van afegir, els «consta» que la idea és que torni al setembre a la cadena pública.

Un dels motius que haurien motivat aquest possible retorn és la bona acollida que van tenir els especials que la cadena va emetre la passada tardor, per tal de commemorar els 15 anys de la primera edició del talent musical.

Operación Triunfo, el programa que va descobrir David Bisbal o David Bustamante, va celebrar el seu aniversari amb tres documentals per a la petita pantalla i un concert amb els protagonistes de la seva primera edició l'octubre passat i l'audiència va superar els 4,7 milions d'espectadors, amb una quota del 25%.

L'última edició del format es va emetre el 2011 a Telecinco, que en va adquirir els drets el 2005, però les baixes audiències van precipitar un final anticipat.