El periodista balear Toni Garrido substituirà Gemma Nierga al capdavant del programa radiofònic Hoy por hoy, segons va informar ahir la Cadena SER. Després de cinc anys fora de les ones, Garrido serà codirector del programa de matins al costat de Pepa Bueno: serà l'encarregat de dirigir el segon espai d' Hoy por hoy, el magazín que succeeix la primera franja informativa.

El periodista balear substituirà la gironina Gemma Nierga, que codirigia el programa matinal des de 2012 i ha passat tres dècades a la Cadena SER, on també ha estat al capdavant d' Hablar por hablar i La ventana. Gràcies al seu treball a la ràdio del grup Prisa, Nierga ha rebut tres premis Ondas: el 1997, al millor programa de difusió nacional, per Hablar por hablar; el 2000, l'internacional de ràdio, per La ventana; i el 2007, per la seva trajectòria, en complir els 10 anys en aquest mateix espai.

«La Cadena SER agraeix a Gemma Nierga la seva trajectòria, que ha estat un exemple de brillantor, qualitat i professionalitat», va subratllar la cadena en un comunicat fet públic ahir.

Àmplia trajectòria

Toni Garrido va començar la seva carrera a la SER amb 18 anys, a Ràdio Mallorca. En els anys 90, va compaginar ràdio i televisió. A més, va dirigir Asuntos propios a RNE entre 2007 i 2012 i ha estat conductor o col·laborador de diversos programes de televisió. Entre aquestes col·laboracions destaca el seu pas per Caiga quien caiga (Telecinco), on va exercir de reporter entre 2005 i 2006, i de presentador el 2008. Ha guanyat dos premis Ondas gràcies al seu treball com a productor per Un lugar llamado Mundo i Yu, no te pierdas nada.

«La incorporació del periodista mallorquí s'emmarca en la millora i potenciació dels continguts de la SER per consolidar el seu lideratge davant els desafiaments de la ràdio en un entorn competitiu cada vegada més exigent», ha indicat la ràdio de Prisa.