La 1 estrena dilluns vinent La caza. Monteperdido, un thriller psicològic dirigit per Salvador García Ruiz i Álvaro Ron i basat en Monteperdido, el best-seller internacional d'Agustín Martínez sobre la desaparició de dues nenes la investigació de la qual trobarà al seu pas mentides i secrets inesperats. Produïda per RTVE en col·laboració amb DLO Producciones, la nova ficció està protagonitzada per Megan Montaner, Alain Hernández i Francis Lorenzo, al capdavant d'un repartiment coral que compta amb la participació de Beatriz Carvajal i Jordi Sánchez. Completen el càsting Pablo Derqui, Carla Díaz, Bea Segura, Jorge Bosch, Mar Sodupe, Ester Expósito, Laura Moray, Chechu Salgado, Patxi Freytez, David Solans i Juan Díaz entre d'altres.

L'escriptor Agustín Martínez també ha participat en el desenvolupament del guió de la sèrie. Actualment els drets de traducció de la seva novel·la han estat venuts a Alemanya, França, Holanda i Regne Unit.

Durant la presentació davant els mitjans, celebrada ahir a Madrid, el director de Continguts, Canals i Producció de Programes de TVE va definir la trama com «una gran història de continuïtat, amb molts gèneres barrejats, thriller, policíac... fins al western, que tindrà atrapat l'espectador per saber qui ha estat». Fernando López Puig també va destacar el paper que juga el mateix poble de Monteperdido, «on es descobreix que tothom té una doble cara».

José Manuel Lorenzo, president de DLO Producciones i productor de la sèrie, es va mostrar orgullós de la «factura de producció i del càsting». «És impossible trobar un elenc millor, capaç de defensar els personatges en un viatge emocional molt profund en què res és el que sembla».

Per l'actriu Megan Montaner, el personatge de Sara Campos ha estat «tot un repte». «Quan el vaig llegir vaig tenir por de no ser capaç de desenvolupar-lo, però ha estat un luxe». En aquest mateix sentit, el veterà Francis Lorenzo va insistir que «cada actor ha dibuixat un personatge que et captiva» en «un thriller que entreté i implica l'espectador». I per la seva banda, Alain Hernández va destacar que «amb pocs projectes agafes estima tant com amb aquest. Un grup de gent vivint durant un mes i mig a la vall de Benasc... Això va ser molt a favor de la sèrie».