TV3 i Movistar+ han començat el rodatge de l'opera prima de Pilar Palomero, La niñas. L'enregistrament, que durarà sis setmanes, es desenvolupa majoritàriament a Saragossa i Lleida. La ficció explica la història de moltes de les dones d'avui dia, dibuixada a través de l'educació que van rebre a principis dels 90.

Las niñas està protagonitzada per Andrea Fandos (La comulganta) en el paper de Celia i per Natalia de Molina (Quién te cantará, Techo y comida) en el paper de la mare de Celia. La resta dels personatges són nenes aragoneses i, per a moltes, serà la seva primera experiència com a actrius.

Pilar Palomero és autora de curtmetratges multipremiats com La noche de todas las cosas o Zimsko Sunce, entre d'altres, i ha participat en la Berlinale Talents i a la Sarajevo Talents.

Las niñas es desenvolupa el 1992, l'any de l'Expo de Sevilla i de les Olimpíades de Barcelona. És per això que les localitzacions escollides de Saragossa, com l'institut Miguel Servet, el parc José Antonio Labordeta, entre d'altres, hauran de viatjar en el temps i tornar a com eren a principis dels 90.

La pel·lícula té un pressupost d'un milió dos-cents mil euros i la produeixen Valérie Delpierre, que també va produir Estiu 1993, i Alex Lafuente, productor de la guanyadora de la Concha d'Or en el passat Festival de Sant Sebastià, Entre dos aguas, d'Isaki Lacuesta.