Els cantautors Joaquín Sabina i el desaparegut Luis Eduardo Aute, els periodistes Fernando Ónega i Mavi Doñate, el programa de cuina Masterchef i la sèrie Patria destaquen entre els guanyadors dels 67 Premis Ondas, que es van donar a conèixer aquest passat dimecres a Barcelona.

En ràdio, els guardons han distingit la trajectòria de Fernando Ónega, «per la seva fecunda carrera a la ràdio, tant en la seva faceta directiva com davant el micròfon, desenvolupada en les principals cadenes».

També han estat reconeguts ex aequo Carrusel Deportivo (Cadena Ser) i ex aequoCarrusel DeportivoTiempo de Juego com a millor programa de ràdio; Radio Vital com a millor idea radiofònica; els Serveis Informatius de la Cadena Ser com a millor programació especial «per haver estat la referència informativa de la primera onada de la pandèmia».

XRey (Spotify), com a millor podcast, programa, webràdio o plataforma d'emissió digital; i Anda ya (Los40) com a Ondas especial del jurat, completen els guardons radiofònics a escala nacional.

Els premis Nacionals de televisió han estat per a Masterchef (RTVE) (programa d'entreteniment); Telediario 2: Especial Vuelta al Cole (TVE) (programa d'actualitat); el desaparegut Michael Robinson (millor presentador), «una persona excepcional que es va convertir en una celebritat mediàtica», i Mavi Doñate, corresponsal a Àsia-Pacífic de TVE (millor presentadora).

En l'àmbit de la ficció han rebut premis Ondas les sèries Mira lo que has hecho, de Movistar+ (millor sèrie de comèdia), i Patria, d'HBO (millor sèrie dramàtica); Enric Auquer, per la seva interpretació a Vida Perfecta, de Movistar+ (millor interpretació masculina); i les actrius protagonistes de Veneno (Atresmedia), Daniela Santiago, Isabel Torres i Jedet (millor interpretació femenina).

Els Ondas de música han reconegut la trajectòria de Joaquín Sabina, autor, segons el jurat, d'«un cançoner immens, ple d'obres que sempre queden, i que són les nostres per sempre». També han dedicat una menció especial al desaparegut Luis Eduardo Aute. L'Ondas Fenomen musical de l'any ha estat per a En Alerta Roja #HacemosEventos.