La televisió perd a una de les seves grans icones de finals dels anys 90. Juan Joia Borja, popularment conegut com 'El Risitas', ha mort aquest dimecres 28 d'abril als 65 anys d'edat, després de no superar la malaltia cardiovascular que patia .

El còmic es trobava ingressat a l'Hospital Vírgen del Rocío de Sevilla després d'haver de ser traslladat d'urgència en els últims dies per una recaiguda. El seu estat de salut va començar a deteriorar-se fa anys, quan se li va haver d'amputar una cama com a conseqüència de la diabetis.

Estrella televisiva dels 90, es va donar a conèixer a 'El Vagamundo' i 'Ratones coloraos' amb Jesús Quintero però va donar el seu gran salt a la fama a nivell nacional amb Xavier Sardà a 'Crónicas Marcianas', popularitzant el seu cèlebre expressió 'cuñaaaaaaao' (referint-se a la seva inseparable 'El Peito'), que ràpidament es convertiria en una de les més repetides a Espanya. Fins i tot va arribar a traspassar les nostres fronteres.

'El Risitas' va passar a ser llavors un dels humoristes més sol·licitats per bolos per sales i discoteques de tot el país. Va arribar a donar el salt al món de cinema amb un paper a la pel·lícula 'Torrente 4: El protector', amb Santiago Segura. Amb el temps, el seu èxit es va anar diluint fins a caure en l'oblit, havent de sobreviure amb escassos recursos.

Va aconseguir retornar en moments puntuals com quan va ser entrevistat a 'fent zàping' i va renovar la seva dentadura, tornant a captar l'atenció dels mitjans.