Danny Ocean, Rosalía i Aitana s’han convertit en els artistes favorits de la generació Z. Aquesta és una de les principals conclusions extretes d’una iniciativa conjunta de Ron Barceló i Spotify en què s’han estudiat les preferències musicals dels joves espanyols en el marc de la celebració de Desalia 2022, que celebra el 15è aniversari del 28 de maig al 5 de juny a Punta Cana. 

La proposta tenia un doble objectiu: conèixer els gustos musicals dels joves de la generació Z i oferir viatges a Desalia 2022. Per això, s’han analitzat les llistes de reproducció a Spotify de més de 39.000 usuaris únics, de les 114.000 participacions registrades entre el 31 de març i el 2 de maig, i la majoria tenien una edat compresa entre els 18 i els 24 anys, sent la mitjana d’edat els 21.

Entre els usuaris la cançó que més agrada hi ha ‘Fuera del Mercado’, de Danny Ocean, èxit viral dels últims mesos a TikTok i que continuarà sonant amb força aquest estiu. La segueixen molt de prop ‘Candy’, de Rosalía, ‘En el coche’, d’Aitana, ‘Plan A’, de Paulo Londra i el ‘Pantysito’, d’Alejo. Tanquen la llista de cançons més sentides ‘As it was’, de Harry Styles, tres temes més de l’àlbum ‘Motomami’, de Rosalía – ‘Saoko’, ‘Bizcochito’ i la ‘Combi Versace’– i el ‘Rumbatón’, d’un dels precursors del reggaeton, Daddy Yankee.

Des que fa unes setmanes va llançar el seu àlbum més personal i experimental, Rosalía és l’artista més sentida per la generació Z gràcies al seu últim treball, seguida de Danny Ocean i Aitana.

Pel que fa a gèneres musicals, queda clar que els joves espanyols no són de rock, són més de ‘perreo’. El trap llatí arrasa entre els usuaris, seguit a bastanta distància del pop espanyol, el gènere llatí. Completen el top 5 el pop i les cançons urbanes.