Netflix comença aquest dilluns a Barcelona el rodatge de El cuerpo en llamas, la nova minisèrie inspirada en fets reals, el conegut com «el crim de la Guàrdia Urbana» , que tan bé va plasmar Carles Porta en un especial de tres lliuraments de la seva sèrie Crims, el true crime que s’emet a TV3. La minisèrie estarà protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, entre d’altres.

L’assassinat en què s’inspira la producció d’Arcadia Motion Pictures per a Netflix va tenir lloc el 2017, quan un home va aparèixer calcinat en estranyes circumstàncies al pantà de Foix, a la província de Barcelona. La investigació de l’homicidi va treure a la llum una xarxa de relacions tòxiques, enganys, escàndols sexuals i violència entre diversos agents policials de Barcelona.

Úrsula Corberó (Gran Reserva, La casa de papel) i Quim Gutiérrez (Amor de madre, El vecino) han estat els escollits per interpretar a Rosa Peral i Albert López, els dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona protagonistes d’aquesta història i que actualment es troben a presó. Completen el repartiment de la ficció José Manuel Poga (La casa de papel), Isak Férriz (Bajocero) i Eva Llorach (Quién te cantará, Madres. Amor y vida) entre d’altres.

El cuerpo en llamas serà dirigida per Jorge Torregrossa (Fariña, Intimidad), que exerceix també de productor executiu, i Laura Mañá (Un novio para mi mujer) i escrita per Laura Sarmiento (Intimidad, Matadero ). El rodatge es desenvoluparà durant diverses setmanes a Barcelona i altres municipis de la província.

La història comença quan apareix el cadàver d’un home calcinat a l’interior d’un cotxe al pantà de Foix, a Barcelona. Es tracta de Pedro (Poga), un agent policial. El succés desperta ràpidament l’interès de l’opinió pública, i més a mesura que la investigació va revelant una xarxa de relacions tòxiques, enganys, violència i escàndols sexuals que involucren Pedro i dos dels seus companys policies: la parella Rosa (Corberó) i l’ex xicot d’aquesta, Albert (Gutiérrez).