El Ferrol més desconegut a la segona temporada de «Rapa»

Javier Cámara i Mónica López reprenen els seus personatges en els sis nous episodis de la sèrie, disponibles de d’ahir a la plataforma Movistar +

Mónica López i Javier Cámara a la sèrie «Rapa».  | MOVISTAR +

Mónica López i Javier Cámara a la sèrie «Rapa». | MOVISTAR + / marisa de dios. barcelona

marisa de dios. barcelona

Pepe Coira i Fran Araújo, artífexs de l’exitosa Hierro, van tornar a la seva terra, Galícia, per seguir indagant en el gènere del thriller amb Rapa, la ficció de Movistar Plus+ en què un rondinaire professor de Literatura amb ínfules de detectiu (Javier Cámara) formava una estranya parella amb una meticulosa guàrdia civil (Mónica López) a l’hora de resoldre un assassinat al petit poble de Cedeira (La Corunya). Van trobar el responsable del crim i van llimar asprors durant la investigació. Tant, que tornen a repetir amb una segona temporada de la sèrie, que es troba des de dijous a la plataforma.

Ara l’acció es trasllada a una ciutat més gran, Ferrol, on Tomás (Cámara) i Maite (López) s’ocupen de dos casos que, en principi, no tenen res en comú. Ell, molt deteriorat per l’ELA, intenta mantenir el cap ocupat ara que ha agafat la baixa a l’institut intentant resoldre un assassinat que està a punt de prescriure després de 20 anys. Ella indaga una desaparició que la porta fins a l’Arsenal, un lloc icònic de la ciutat gallega però molt desconegut fins i tot per a la gran majoria dels seus habitants.

«Ningú havia entrat a gravar a dins» confirma Araújo sobre aquest espai flanquejat per un mur blanc que tapa la visió del mar als ferrolans. «Poder entrar en un lloc com aquest que ja té les pròpies regles i els seus codis, una institució tancada i tan misteriosa, ens donava els ingredients per jugar amb el gènere», afegeix. I, de passada, els proporcionava aquest punt de tradició característic del lloc on ambienten la ficció. «Ens agrada molt trobar algun ritu que tingui una mica d’identitat comunitària del lloc on som, i aquí podria ser l’Arsenal», afirma Coira sobre una temporada que torna a una estructura d’intriga més clàssica. Perquè, si a l’anterior tanda, l’audiència sabia abans que els protagonistes qui estava darrere del crim, aquí l’espectador i els personatges hi van. Una altra de les diferències és que ara s’entrecreuen dos casos, de manera que «l’estructura és més complexa», avança Araujo.