Criatures fantàstiques, sexe, violència, lluites de poder, traïcions i una nova Khaleesi. El millor i el més discutit del reeixit 'Joc de Trons' torna a la televisió amb 'La Casa del Dragón', la preqüela de la famosa saga, que tracta de revivar el seu èxit amb la mateixa fórmula i continuar el seu llegat.

Molts han estat els projectes que s'han remenat com a primer spin-off (o sèrie derivada) de la famosa saga, però finalment una trama sobre la Casa Targaryen és la que prendrà el relleu de la mítica sèrie només tres anys després del seu controvertit final.

'La Casa del Dragón' s'estrena el pròxim 22 d'agost a tot el món a la plataforma HBO Max amb deu episodis, el suport del seu creador, George R.R. Martin -guionista- i una protagonista que és un clar homenatge a Daenerys Targaryen, la coneguda Khalessi.

Dos segles abans

'La Casa del Dragón' es desenvolupa dos-cents anys abans de la fantasia èpica de la trama de 'Cançó de Gel i Foc' (la col·lecció de novel·les que va inspirar la sèrie original), i l'univers en el qual està ambientada és completament recognoscible per als seus seguidors.

Hi ha dracs (fins a 17 criatures), criatures fantàstiques, amor, odi, sagnants combats i maniobres de tota mena amb un únic objectiu: aconseguir el Tron de Ferro. Els Targaryen ostenta el tron dels Set Regnes i reina la pau, però abunden les tensions amb altres pobles que poden derivar en conflicte major.

Lluny queda encara l'assassinat del Rei Boig (Aerys II) i la gairebé completa destrucció del seu llinatge.

Nous protagonistes

La princesa Rhaenyra (interpretada per Milly Alcock -jove- i Emma D'Arcy -major-) és una de les clares protagonistes de 'La Casa del Dragón'. També els són el rei Viserys I (Paddy Considine), la reina Alicent Hightower (Emily Carey i Olivia Cook) i Daemon Targaryen (Matt Smith, el més famós Dr. Who), germà del rei.

Viserys, aguaitat per enemics dins i fora de la capital, s'enfronta a la difícil decisió de triar successor entre la seva filla -Rhaenyra- i el seu germà -Daemon-, violent, ambiciós i clar exemple del costat fosc dels Targaryen.

La idoneïtat de Rhaenyra per a ser hereva del Tron de Ferro per la seva condició de dona és una de les claus de la història. "Quan sigui reina, crearé un nou ordre", diu en una de les escenes. La princesa es llaura a poc a poc el seu camí cap al tron.

Malgrat el seu caràcter més temperat, Rhaenyra és una clara picada d'ullet a l'enigmàtica Khalessi, Mare de Dracs. En les primeres escenes sobrevola Desembarcament del Rei a lloms el seu drac, Syrax, amb una indumentària i un recollit de la seva frondosa cabellera idèntics als quals solia portar la mítica protagonista de 'Joc de Trons'.

La trama avança -amb nombrosos salts temporals- marcada per la guerra, les traïcions, els matrimonis de conveniència i un rei cada vegada més malalt, mentre a poc a poc es va esclarint qui són els aspirants més ben posicionats per a alçar-se amb l'anhelat tron.

HBO Max manté la fórmula amb la qual va revolucionar la televisió en 2011 i va guanyar milions d'audiència: una superproducció de fantasia èpica, trama enrevessada, molt de ritme i feta per a tots els públics.

La pregunta és si els dracs, la nova Khaleesi i la nova trama té la solidesa per a aspirar a sostenir el llegat de 'Joc de Trons' i continuar-lo.