Montilla retreu a Mas de negociar amb MadridLluís Bataller i Vila. Sarrià de Ter.

Sr. Montilla!, vostè s´ha begut l´enteniment. Gràcies a les bestieses que diu, podem enten­dre a qui tenim al capdavant del nostre país. A part d´altres coses, és un manipulador. Com pot retreure això al Sr. Mas quan vostè és president gràcies al PSOE? O no es presenta a les eleccions com a PSC-PSOE? Això vol dir que abans ja han pactat no? Vostè amb els vots sols del PSC no seria President. Ara no parli tant, és durant els quatre anys passats que ho havia de fer. Tingui la boca tancada perquè ja torna a semblar al «Montilla» de Polònia. Si fa falta, vostè governarà amb el PP perquè l´hi mana­ran des de Madrid, igual que ha passat al País Basc. El PSC té les mans lligades pel PSOE ja des de les eleccions, no per pactes posteriors. Ara volen l´Estatut, claredats? Tot, ho volen tot, pe­rò durant aquests vuit anys han estat mare­jant la perdiu i dient «amén» al Sr. Zapatero. Com a president, diu, té l´obligació de dema­nar coses per a Catalunya. No és ara que ho ha de fer, ho havia de fer des del primer dia. No parli doncs de pactes perqué tè la soga al coll.

Votació independentistaJoaquim Bosch Barrera. Salt.

Aquest diumenge estava convocat a votar per la independència de Catalunya. Pels organitzadors segur que haurà estat un èxit malgrat que hagin votat menys d´un 15% dels censats. La parafernàlia sens dubte ha estat molt elaborada, diuen que fins i tot hi havia observadors internacionals! El que em pregunto és si algú s´ha plantejat qui ens governaria en cas que finalment obtinguéssim la tan desitjada sobirania: els mateixos que ara. Els mateixos que són incapaços de liderar la nostra comunitat autònoma. Reclamen més competències mentre es mostren incompetents amb el que poden gestionar. M´estimo massa la me­va Catalunya natal com per anar a votar a favor de donar més poder als que cada dia ens mostren als catalans que no se´l mereixen. Suposo que en part per això cada cop hi ha menys participació ciutadana en les eleccions autonòmiques. No es tracta de ser independents, si no de tenir bons polítics que defensin la nostra terra com es mereix.

Quina vergonya de país!Pere Castellanos i Lecha. Girona.

Quina vergonya de país. Era penós veure alguns polítics que van d´antifranquistes (defensant l´hipòcrita d´en Garzón) presents al funeral d´un franquista com Juan Antonio Samaranch. Segurament és l´únic país d´Europa on s´han fet funerals d´estat a un feixista.

Mereix alguna cosa mésPedro J. Piqueras Ibáñez. Girona.

Penso que en el cinquè aniversari de l´elecció de Joseph Ratzinger al pontificat és ­obligatori un reconeixement públic al generós lliurament de Benet XVI al servei de l´Evangeli, personalment ja ho he fet, però em sembla que des d´aquest mitjà també es pot fer, almenys aquestes línies això pretenen. El Sant Pare governa l´Església amb la fermesa de l´esperança i amb la dolçor de la caritat, coneix bé els estrips del cor de l´home modern, al qual pretén parlar de tu a tu, de cor a cor, amb el testimoniatge d´una fe que fa més bella, lliure i raonable la vida de l´home. I és que Benet XVI ha complert cinc anys en els quals no s´ha aturat en l´obstinació de mostrar-nos el camí de la felicitat autèntica, de la vida veritable. No els sembla que aquesta dedicació mereix alguna cosa més que el que està rebent darrerament per part d´alguns grups i mitjans de comunicació?

Qui la fa, la pagajosep ruiz garcia. Santa Coloma de Farners.

Tot just acabo de llegir en aquest exemplar del diari una notícia que m´ha fet envermellir de rabia. La notícia diu que l´Ajuntament de Girona a través de no sé quina xarxa electrònica de compres i subministraments a les entitats locals, s´ha estalviat un munt de diners en pocs mesos. L´enrabiada m´ha fet pujar la sang cap. He recordat que al meu poble, Santa Coloma de Farners, l´alcalde Antoni Solà, en l´exercici que la llei i l´autoritat li atorga, és a dir a dir, any rere any encarrega el 80 per cent de les feines d´impressió de programes, fullets, impresos, etc... que edita l´Ajuntament a una sola empresa, evidentment amb carnet de CiU, que són els seus. Val a dir que aquesta empresa ja s´ho treballa a consciència. Les altres dues restants (empreses) i sobretot una té el «veto» de l´Alcalde pel sol fet d´haver imprimit la campanya electoral del 2007 del Grup de l´Oposició que més el mareja. I això el «Senyor» Solà no ho perdona. Es veu que l´alcalde Solà creu allò que el diner públic no es ningú i el pot administrar a la seva conveniència. Misèries de la vida...