L'equip de govern format per PSC, ERC i ICV-EUiA a Girona ha decidit no perdre més temps durant aquest mandat amb el pavelló de la Devesa i han retirat el projecte. Els 2,5 milions d'euros que inicialment estaven previstos per a l'equipament en el cor del parc urbà es destinaran a altres inversions en instal·lacions esportives de base i de barri. El dessistiment va arribar dissabte després que la Conselleria de Cultura els donés la raó pel que fa a la possibilitat de fer una pista poliesportiva tancada dins del parc, però a la vegada els hagués tombat el projecte que ja havien presentat. El poliesportiu proposat suposava 3.200 metres quadrats edificables, amb una alçada aproximada d'onze metres respecte a l'actual cota del sòl. Per això, des de Patrimoni destaquen que provocaria un "tap visual i espacial" a l'ull humà i una "alteració del conjunt del parc".

Davant aquest rebuig, Pagans va concretar que no volia "anar als tribunals. El que volem és arribar a una entesa amb Patrimoni, iniciant un procés de diàleg que pot ser llarg". La polèmica arriba així a un punt i a part, atès que dos dels socis del govern -socialistes i republicans- insisteixen que el pavelló de la Devesa és una necessitat per al conjunt de la ciutat.

Des que es va anunciar que es volia fer l'edificació, fa més de quatre anys, l'Ajuntament de Girona ha vist com s'han mobilitzat els ciutadans amb diversos actes per protegir el parc i han hagut d'impulsar un procés participatiu per definir-ne els usos. A més, han hagut de presentar recursos davant de les comissions d'Urbanisme i de Patrimoni. El projecte esportiu de la Devesa ha posat en relleu la necessitat i la importància de la participació dels ciutadans en les decisions municipals. El consens i l'acord sempre són millor opció que una decisió unilateral. Encara que sigui un procés massa lent.