Obres al carrer Migdia

Josep Peraferrer i bramon. (Girona)

Després de no començar ja gaire bé descobrint, oh sorpresa, una part de la muralla, com si ningú ho sabés, amb el consegüent endarreriment de les obres ara resulta que, sembla ser, no es pensen soterrar els contenidors d´escombraries. «Ara», els tècnics no ho veuen factible. Sería molt demanar que algú ens expliqués per què abans sí i ara no?

No sóc dels que em queixo d´unes obres si aquestes comporten una millora, però no sembla que tot plegat serveixi per gaire més que per treure unes places d´aparcament, que es veu que n´anem sobrats.

No ho sé, potser és que ho he llegit malament.

Els del PP ja veuen Rajoy de president

Jordi Vidal Bernades. (Palafrugell)

Encara no hem arribat a les eleccions però Rajoy ja és veu de president. Ja parla com a president i diu el que farà a partir del 20N. Un to solemne ha substituït el to ­desqualificador al qual ens tenia acostumats. Voldrà ara fer-nos oblidar els dies en què acusava el president d´haver pactat amb ETA l´alliberament dels presos etarres, d´haver-li entregat Navarra i d´estar traint i humiliant les víctimes. Ha estat dient fins fa poc que l´atemptat de l´11M va ser una conspiració socialista, han mentit diàriament amb tota la cara i ara volen tornar a la televisió- manipulació de l´època del Sr. Aznar i de les comunitats on governen. L´únic llegat de Rajoy en aquests anys a l´oposició ha estat la seva tenacitat per dir cada dia al Sr. Zapatero que abandonés el Govern i la seva tossudesa en ocultar el seu programa. Ara, quan les eleccions ja són a prop i ells ja toquen el cel del poder, el PP comença a mostrar els seus autèntics propòsits.

A les autonomies amb més malversació es pretén reduir el dèficit acomiadant metges i professors i deixant de pagar la llum i els impostos, mentre malbaratin milions amb propaganda institucional. Rajoy sap que el PP sols és capaç d´arribar al poder si els votants d´esquerres deixen d´anar a votar i ha volgut creure que tots els polítics són iguals. No, és cert: hi ha algú que cregui que Rajoy defensarà millor que Zapatero l´interès de tots els ciutadans?. Prepareu-vos per a l´enfonsament total d´Espanya.

Cursa «popular» del carrer Nou

Gina manfredi. (Girona)

Enguany la cursa del carrer Nou a Girona manté el nom de «popular» però tenint en compte el preu de les inscripcions el qualificatiu no sembla gens encertat. Tampoc s´entén gaire bé què hi fa tanta administració pública donant suport a l´organització si al final la seva aportació no es tradueix en un preu més assequible per a tothom.

Malauradament, tot fa pensar que darrere l´imatge pública d´un esdeveniment «popular» s´amaga un negoci com qualsevol altre. Si no és així, que ens convencin del contrari.

A Barcelona, la cursa de la Mercè tenia un preu simbòlic. A Girona, són molt més «espavilats»!

La formiga i la cigala

Rosa Marín García. (Olot)

Qui no recorda el missatge d´aquesta faula, que d´acord amb la situació econòmica i les seves nefastes conseqüències, podem visualitzar-la millor que mai. L´estiu del conte van ser aquests anys de tanta abundància i ara ens toca aguantar el llarg hivern. Però capaços del millor i el pitjor, no vàrem gastar-ho tot, sinó fins i tot molt més del que teníem disponible mitjançant un instrument anomenat crèdit.

La cigala no tenia res per passar l´hivern, a nosaltres ens queda el gran deute, que és pitjor. Es va gastar en excés en moltes coses inútils i també en forma de benestar social, però massa sovint no pensaven que s´havia de pagar. Si la cosa es queda només en retallades, podrem estar contents. No obstant això, no sé si d´aquesta ens en sortirem, ja que em temo que va ser tant el desvari dels nostres governants que encara que ens posem a treballar com formigues, n´hi ha que diuen que podem i tenim el dret de seguir vivint com cigales, no sigui que quedi en evidència la seva anterior gestió. El problema, peró és que el graner està buit