El concepte d'amistat és quelcom antic, i segons les llegendes, els grecs tenien molt clara la percepció de la paraula. Durant les llargues guerres, rere l'estiba defensiva, l'amic era aquell a qui li podies confiar l'arma davant de qualsevol eventualitat i amb qui després podies tenir relacions sexuals. Com que a les guerres només hi participaven els homes, les penetracions eren limitades, segurament així va néixer la definició sexual de fer el grec. Durant la llunyana adolescència, l'amic era aquell que t'acompanyava a les festes i després, si podia, et prenia la xicota. Queden records més recents d'aquell amic, de plantejaments intel·lectuals progressistes que, quan giraves l'esquena, t'asenyalava, filosofava sobre el bé i el mal, els bons i els dolents, els titulats i sense títol. Eren raonaments que, analitzats des de la distància del temps, tenien un clar contingut sectari.

Alfons XII, l'avi de l'actual Rei, tenia d'amics a personatges com Berenguer i el Dictador Primo de Rivera, un trio que va portar Espanya a la pobresa cultural i econòmica. Joan Carles I ha tingut mala sort i bona fortuna econòmica, desconeixem l'abast de la relació amb el sanguinari Franco, que mai ha criticat, i que el va elegir rei. Sí sabem de l'amistat amb els dos colpistes del 23 F, Alfonso Armada i Milans del Bosch, desnonats després de llargues hores. Diuen que aquella nit el monarca va fer els deures... molt lentament. Tanmateix, mala sort de nou, després, amb l'amistat de Manuel Prado Colón de Carvajal, acusat de corrupció i amb pena de presó.

Actualment la Família Reial continua trasbalsada per les influents amistats, entre Diego Torres, Urdangarin, Cristina de Borbó i J. Luis Pepote B. hi havia bones relacions.Pepote Ballester alhora tenia una amistat de confiança amb la Princesa Elena i l'aspirant a la corona, el Príncep Felip de Borbó, i fins i tot han participat plegats en regates esportives.

Diuen que la família no la pots triar, bé, la parella, sí! El que sí que també pots escollir és qui ha de ser el teu amic o el teu gestor, serà aquell que, si un dia li deixes l'espasa, no en farà un mal ús.

Hom ha tingut sort de tenir amics i companys en l'entorn personal i laboral de l'àmbit social. Solen ser gent senzilla, poc ostentosa, que cobren retribucions modestes, i ara el Govern els apujarà els impostos, fent el contrari del que deien fa poc. Això sí, aquests amics són dels que et deixen dormir tranquil, així no patiré per anar a declarar com a imputat per corrupció.