Catalunya continua com l'autonomia que més deute acumulat té de tot l'Estat. Catalunya deu 41.778 milions d'euros. I ha arribat a aquesta xifra en l'any en el qual s'han començat a notar "els ajustos pressupostaris", com anomenen a les "retallades" els militants de CiU. Centres d'Atenció Primària tancats a les nits, menys inversió públic, reducció de sous als empleats públics, o la redistribució de les ajudes socials són algunes de les mesures que s'han posat en marxa al 2011. Doncs no han reduït el deute. Les retallades són la xocolata del lloro.

La Generalitat planteja augmentar els ingressos amb nous tributs. Recaptarà 300 milions amb les noves taxes. L'euro per medicament receptat suposarà un ingrés de 180 milions. Ja ho veuen: 40.000 milions d'euros de deute enfront de 300 milions d'euros d'ingressos extra. Un 0,75% del que devem.

Encara poden agrupar municipis menors de 5.000 habitants, eliminar els consells comarcals i imposar més tributs a la banca i a les transaccions de les grans fortunes. No facin que sempre ho paguin els mateixos. Però sospito que no em faran cas.