Incendis

jaume casellas i nonó. girona.

Cada setmana els mitjans de comunicació informen d'algun incendi en blocs de pisos. El que va passar al Vendrell amb quatre nens morts pot passar a qualsevol bloc de pisos de casa nostra. Saben els ajuntaments la quantitat de gent que viu en molts pisos? No ho saben, perquè es impossible portar un control, ja que els canvis de domicili són constants. Gent que es refugia en un pis, esperant regularitzar la seva situació o passar desapercebuda.

Hi ha una política del foc? Molta gent no havia vist mai una cuina de gas, ni com fer-la funcionar. Interessa molt que aprenguin català, però ningú els explica com viure en comunitat. Saben els Ajuntaments que molta gent fa foc al terra dels pisos, causa de l'incendi del Vendrell? No saben res, perquè no interessa, fins que passa una desgràcia com aquesta. Per la imatge, tant se val si en un pis hi viuen 15 o 20 persones.

Els contenidors de paper són saquejats diàriament. Saben els Ajuntaments la quantitat de papers que s'acumulen dins dels pisos? Això es una bomba en cas d'incendi. No en saben res, fins que passa quelcom.

Brams d'ase que volen arribar al cel

maria salip calvó. girona.

Els primers a munyir-nos, abans que els de Madrid, són els polítics catalans. Per què el Sr. Mas i Sr. Trias, alcalde de Barcelona, cobren més que el Sr. Rajoy? Per què el Sr. Millet no torna els diners robats? Com és que el Sr. Pujol i els seus fills gaudeixen d'un ?patrimoni per damunt del que pot tenir qualsevol persona amb tots el tripijocs que s'estan descobrint? Per què el Sr. Mas torna a ?imposar-nos l'impost de successions? Per què agafar el bus a Girona costa 1,40€ i a Burgos nomes 1€ (abans de gener valia o,80)? I etc.

Però és clar, tota la culpa la té Madrid, Espanya ens roba i aquest eslògan repetit durant molts anys per tots el mitjans de comunicació subvencionats per la Generalitat (que ens costa un ull de la cara a tots el catalans), dóna aquests resultats tan satisfactoris per als nostres polítics. Així, nosaltres, representats per l'ase, bramem fins voler arribar al cel de la independència, on no hi haurà aturats, el sou dels treballadors serà semblant al dels polítics, a la sanitat pública desapareixeran les llistes d'espera, etc., etc.

Dani Alves,

extrem dret del Barça

lídia angelats jordà. ripoll.

És en Dani Alves un cap de turc? Jo penso que sí. És a l'ull de mira destructiu d'uns determinats mandarins i els seus escolanets. L'Alves, un jugador de futbol del Barça fitxat per en Guardiola. I com bé diu en Sergi Pàmies, periodista lliure, més de la meitat dels gols que en Messi ha exhibit pel món són passades d'Alves. L'any passat, durant la Gala de l'entrega de la Pilota d'Or, en Dani Alves, com a millor defensa, figurava en l'11 ideal de la FIFA i el sindicat mundial de jugadors. En els partits, quan l'Alves fa alguna espifiada, ho "criden pels altaveus". Quan l'altre dia el primer gol que es va fer a l'Athletic Club de Bilbao al Camp Nou va ser precedit per una creació a la banda d'Alves driblant la pilota davant els temuts jugadors bascos es va menysprear l'Alves, es va fer un mutis. Després, amb l'oxigen d'aquell gol, se'n va fer un altre.

Catalunya independent, sí, però compte amb el caciquisme. Certa gent s'hauria d'anar jubilant i deixar el camp lliure. Amb tot el respecte, per una Catalunya lliure i democràtica.

A l'atenció del cavaller Sant Jordi

francesca barti i comalat. banyoles.

Em plau comunicar-li que necessitem urgentment la seva ajuda a Catalunya. Com a ciutadana catalana, honrada, noble, treballadora i responsable l'informo que s'han reproduït un gran nombre de dracs que estan afectant la nostra població autòctona. Li demano, si us plau, que amb la seva fina llança ens caci aquests dracs malèvols que apugen les factures, les multes medievals i els impostos. Continuen construint nous habitatges com xurros. Exploten els treballadors/es. Venen les seves terres catalanes a milionaris forasters a preu enlairat. Autoritzen els estrangers a fer-se amos de la nostra costa catalana. Permeten que els guetos romanguin aïllats de la societat i viure les seves pròpies lleis. Retallen recursos humans i materials a Sanitat i Educació. Mal inverteixen els nostres euros en afers exteriors. Practiquen una política primitiva i mediocre. Ens fan pagar peatge. Que emborratxa la població de publicitat encomanadissa. I la llistat continua fins a omplir tot un diari sencer.

Desitjo que el cavaller Sant Jordi faci ?justícia ben aviat a Catalunya i ens ajudi a ?renovar la nostra política per una altra de més intel·ligent, conscient, humana i sostenible.