Agraïment i decepció

Josep Riuró Casas. girona.

Fa molt pocs dies he estat intervingut quirúrgicament a l´hospital Josep Trueta de Girona pel seu equip d´urologia. Vull agrair molt sincerament l´esforç de tots el professionals d´aquest equip, així com també a totes les persones de la cinquena planta de l´hospital que d´una manera tan eficaç han tingut cura de la meva persona i dels meus familiars.

Però també manifesto la meva decepció per les injustes retallades que ens imposen els «senyors de la Generalitat» amb l´excusa de que la culpa és de Madrid. M´agradaria que aquestes persones tastessin la medicina que suposa portar una sonda vesical durant quatre mesos per culpa de les retallades; que durant aquesta espera haguessin pres més de 10 caixes d´antibiòtics per les infeccions d´orina recurrents posant en perill la flora intestinal. Ja sé que no servirà de res aquesta queixa, ja que «això» a ells no els passa (van a la privada) i amb amiguismes i subvencions compren el que faci falta (fins i tot mitjans de comunicació que són de l´olla: Tv3 i el canal del Punt Avui).

Gràcies una vegada més a totes les persones que lluiten per mitigar aquestes mancances amb el seu esforç.

El motorista

Fran López Carreras. representant dels amics de Mix Moto. Girona.

Al Diari de Girona i el «Sr.» Quim Curbet. Referent a l´article escrit i ideat per aquest col·laborador que, per la seva prosa i els seus ideals, sembla un aspirant fracassat del conegut programa de TV La princesa del pueblo... Comentar-li que probablement deu tenir afany de crear polèmica a costa del dolor d´un col·lectiu, que per l´odi que destil·len les seves paraules deu tenir un greu complex per no ser capaç de sentir-se com un déu quan condueix, com jo em sento, i ésser capaç de gaudir de l´asfalt i respectar-lo. Mofar-se dels rituals de mort com brindar flors al lloc on ha succeït una tragèdia és un atac gratuït propi d´algú a qui l´enveja i la impotència han deixat un trauma plasmat en cara de fem. Molta sort en el seu pròxim article, però no taqui un diari comarcal amb comentaris absurds i sense arguments... Allà a Madrid, a la cadena d´en Vasile, potser triomfa, nosaltres, els motoristes, no el ­se­guirem, senzillament riurem en silenci.

Sarcasme polític

Francesca Barti i Comalat. banyoles.

Primer m´agradaria recordar que Franco va nomenar Rei Joan Carles I sense l´aprovació del poble; ens el va encolomar per seguir les seves passes emmascarades per una suposada democràcia que no ens permet la llibertat d´expressió, sobretot en temes de politiqueig. La dictadura continua vigent subtilment, en lloc d´assassinar ens inoculen merda al cervell. El circ romà continua sotmetent-nos a distraccions absurdes per tenir-nos a la parra entre Twiters, Facebooks, futbol fins a la mort, notícies descabellades, publicitat a tort i a dret, sèries televisives que només transmeten maldecaps, etc.

El concepte transparència s´ha convertit en la paraula clau dels discursos polítics actuals i, si realment volen aplicar la transpa­rència, caldria que ens expliquessin de manera més objectiva la realitat que es viu des de la política, els errors i les complicacions que han d´afrontar. És impossible pretendre guanyar-se el poble i alhora respondre a les pressions polítiques. O un o l´altre. Això està clar! Per sort, tenim un nou intermediari que ens equilibrarà la balança, l´actual rei Felip, que amb les seves paraules ens podrà ajudar a posar una mica d´ordre i a vetllar més pels treballadors i els pobres per la part dels borbons. Fa set anys que no miro la televisió i, per casualitat, avui l´he mirat uns segons i realment m´ha sobtat una escena on s´entrevistava una alumna d´una escola de Madrid que demanava al nou Rei que ajudi els pobres nens i nenes que es moren de gana en altres països. Crec que s´han equivocat de ple entrevistant una «pija» d´una escola privada en lloc d´anar a una escola pública i entrevistar aquells alumnes que passen gana al nostre suposat país espanyol, avançat, intel·ligent i sostenible per la part dels Borbons!

El fulletó dels

liberals europeus

Josep M. Loste i Romero. portbou.

Espero que CDC pugui solucionar satisfactòriament l´embolic polític, el fulletó que té dintre del grup liberal europeu en relació amb l´entrada d´UPD i C´S, dos partits nacionalistes espanyols que s´aprofiten de la feblesa liberal europea per fer mal a CDC; a més, al meu entendre, de liberals en tenen molt poc. Ja s´havia dit que aquest grup liberal europeu (ALDE) no era massa de fiar de cara a les aspiracions sobiranistes de Catalunya. Per altra banda, la possible integració de CDC en el grup dels tories britànics tampoc em semblaria massa coherent, és un grup euroescèptic i defensor dels estats centralistes.