Complex i Senzilla es van casar amb l'oposició dels pares de tots dos, als quals no els semblava viable una unió d'aquesta naturalesa, ja que els seus caràcters eren completament oposats. Ja en la nit de noces, Senzilla va haver de descomplicar el que a Complex li semblava difícil a la vegada que Complex embolicava el que a ella li resultava nítid. Més tard, una vegada instal·lats en la vida quotidiana, si Senzilla proposava per menjar un parell d'ous ferrats amb patates, Complex posava inconvenients a la paella, que mai era l'adequada, a la intensitat del foc, difícil de regular amb la vitroceràmica, o al grau exacte de cocció del rovell que, havent d'estar cru, havia d'estar, tot i això, tan calent com la clara. Per a les propostes gastronòmiques de Complex, en canvi, molt àrdues de portar a terme, Senzilla trobava sempre una traducció breu. Un sofregit, solia dir, és un sofregit.

Amb el pas del temps, Complex va començar a sospitar que Senzilla era en el fons molt més espinosa que ell. Les aparences enganyen, es va dir. Per aquestes mateixes dates Senzilla va començar a descobrir que rere els laberints mentals de Complex s'ocultava un buit existencial sense límits. Aquell home no tenia res dins del cap. Van començar així les dificultats de la vida en comú, que els va conduir a una teràpia de parella on van descobrir com eren en realitat. Van comprendre llavors que cadascun s'havia ?enamorat de l'altre per allò que li mancava, ja que ni ella era simple ni ell compost. El seu amor, com tantes altres coses de la vida, havia estat el producte d'un malentès.

En comptes de separar-se, que és el més habitual en aquests casos, van decidir assumir les seves verdaderes identitats, sense les disfresses que les havien revestit anteriorment. De manera que Senzilla va començar a actuar com si fos complexa i Complex com si fos senzill. Llavors, misteriosament, van començar a estimar-se amb la passió del principi, engolfant-se l'una en la buidor de l'altre i l'altre en les complicacions de l'una. Com succeeix en tantes ocasions, havien fet la volta per arribar al mateix lloc. Dit d'una altra manera, havien donat a les seves vides un gir de 360 graus.