Segueix-nos a les xarxes socials:

Paella o arròs, president?

Tradicionalment, la paella sempre ha estat valenciana o espanyola, en català se'n diu simplement arròs

Els catalans mengem arròs o paella? Un dels periodistes gastronòmics amb més coneixement d'aquest país, Jaume Fàbrega, n'ha escrit moltes vegades: "En la major part de restaurants del país, i sobretot a Barcelona, aquest plat antològic (l'arròs) ha estat substituït pel que s'anomena paella", escrivia fa dos anys en el Dominical del Diari de Girona.

La paella és valenciana o espanyola. A casa nostra sempre hem dit "anem a menjar -o a fer- un arròs". "A tal o qual restaurant, els dijous fan un arròs espectacular", hem comentat moltes vegades. "Avui arròs", figura en els menús de molts restaurants del nostre país. El nostre arròs acostuma a ser a la cassola. També n'hi ha, per descomptat, a la paella. I per això Jaume Fàbrega accepta que es pugui arribar a denominar "Arròs a la paella". Però, mai paella a seques.

Dimarts passat li comentava a Laura Fanals, la periodista del Diari de Girona encarregada del suplement "Estiu", que quan pregunta als turistes estrangers si han tastat la gastronomia local tots responen el mateix: "Sí, la paella". És a dir, no han tastat la gastronomia local de debò. I amb aquestes que, just l'endemà, em trobo que Pilar Rahola ens informa a través del seu Twitter que han menjat una paella a casa seva.

Els pares de la futura pàtria catalana (Puigdemont, Rahola, Laporta, etc.) també han substituït el nostre arròs per paella. Comencem bé el camí cap al nou país, President!

Prem per veure més contingut per a tu