L'acció política ha entrat, en general i a tots els nivells, en una espiral de pèrdua de temps. Ja no es fa política. Simplement, és una política d'aparador i d'accions que no porten enlloc i que l'únic que busquen és que, mentrestant, no es parli dels temes realments importants i que preocupen la ciutadania.

Com s'entén, si no, que la delegació del Govern hagi descobert ara que hi ha ajuntaments catalans que el 12 d'octubre no celebren la festa de la Hispanitat? Tal com està el nivell polític actual «tocava» fer l'operació-aparador i impugnar i portar als tribunals la decisió dels ajuntaments. Alguns municipis fa anys que ho fan i ningú havia mogut un dit. Judicialitzar la política, això és el que han aconseguit. A la inversa també trobariem molts exemples. És recíproc.

Mentrestant ningú parla de retallades, de gent que ho segueix passant malament, ningú recorda que cada dia hi ha gent que perd casa seva perque no pot pagar la hipoteca...això no interessa. No llueix. Es treu més rèdit electoral portant tots els casos davant de la justícia i mentrestant es perd el temps i ens prenen el pèl a tots.