Premi Nobel de medicinaFrancesc A. Picas LA JONQUERA

El Dr. Rajoy, expert en cirurgia, està investigant a fons el virus que provoca el separatisme a Catalunya.

A Rajoy el té molt preocupat la unitat d´Espanya. Està preparant el quiròfan per practicar-hi una operació quirúrgica que farà història. Vol implantar Catalunya sota les costelles d´Espanya, de forma inamovible, com qui implanta un ro­nyó.

Per altra banda, el Dr. Puigdemont està esmolant les tisores per trencar definitivament els cordills que lliguen Catalunya amb Espanya.

Qui dels dos s´emportarà el premi Nobel?

En quin país visc?Miquel Mompió i Azemar Riudarenes

Diuen que és un estat de dret, jo diria un estat de tort i amb una democràcia i dictadura de la llei de l´embut governats pels fills, nebots i nets del franquisme disfressats sota la capa d´una monarquia parlamentària.

Ineptes, aprofitats i corruptes configuren aquelles 400 famílies que controlen el que en diem Espanya i que deuen ser molts el que mengen del pessebre perquè tot i els espectacles de corrupció els CIS els torna a donar quasi guanyadors, estic escandalitzat o som inconscients i ignorants, o viuen de subvencions.

Els que volem sortir d´aquest cercle i estem construint un «procés», se´ns jutja amb grans amenaces, tancs a Sant Climent, vols d´avions al Ripollès, furgonetes policials a Calella o escàndols oportuns dels judicis de corrupció, perquè quan els toca a ells, venen amb el ribot com va fer en Guerra amb el nostre Estatut i la sentència queda en «pecata minuta». Urdangarín, Blesa, Rato, Matas, etc. etc. etc. o es carreguen els fiscals que volen fer bona feina. Les virolles quan ens les tornaran?

Es gasten els Fons Europeus del corredor del Mediterrani per fer uns túnels a Atocha, Chamartín a Madrid. I Europa no diu res? Però és clar, en Rajoy és un polític de pes, home fort per a la Merkel, mitjancer per a en Trump a Llatinoamerica, per cert que aquelles colònies espanyoles no volen tornar a ser espanyoles i nosaltres catalans, bascos i valencians som les «colònies interiors». Que el Borbó de torn va dir a en Romanones que seríem la seva subsistència.

I ara que parlo de monarquia, després dels escàndols i aventuretes d´aquesta institució, ara que en Felip vol fer net i transparència, que projecti un referèndum a nivell d´estat de monarquia o república i així podré saber en quin país visc, si jo haig de rendir pleitesia perquè estarà legitimat o cada cinc anys tindrem l´oportunitat de canviar el cap d´Estat.

Fins quan..?ÀNGELA FERRER I MATÓ girona

Després dels últims esdeveniments que m´han deixat glaçada, és a dir, la no-imputació de la Infanta, l´Undargarin tan feliç, sense fiança, podent viatjar allà on li passi pel barret i encara pitjor, o ja no ho sé, perquè és un escàndol tan gros que m´he quedat corglaçada, la destitució de tots els fiscals que anaven contra els corruptes i posant al seu lloc els afins al partit: El PP és clar, les declaracions del fiscal de Múrcia, destituït i l´assetjament que ell i altres fiscals han declarat per voler fer justícia m´han recordat el discurs que Ciceró va pronunciar al Senat en l´època del romans (ja podem veure que fa molts i molts anys, però es repeteixen les actuacions traï­do­res contra el sofert poble en benefici d´uns pocs pocavergonyes.

Mirem què deia Ciceró a Catilina en el Senat retraient-li el seu comportament: «Catilina, fins quan abusaràs de la nostra paciència? Quant temps encara el teu furor ens burlarà? Fins quin límit la teva audàcia desenfrenada ens agitarà?». És la traducció literal del primer discurs de les Catilinàries, discurs que fou famós i que canviant els noms podríem aplicar en la més rabiosa actualitat.

És tan descarat el que està fent aquest govern de fireta que et deixa abatut i trist. Com es pot arreglar tal desgavell? I tenim un PSOE que li fa d´escolanet, un Ciutadans poruc i inútil i un Podem que són un desgavell.

Si no passa algun miracle penso que acabarem enyorant en Franco, i és gros dir-ho i fins i tot pensar-ho.