Un vespre dissortat, el jove Bru Gibert perd els seus pares, propietaris d´un celler empordanès, mentre estaven posant gasolina a Pedret i Marzà. Un psicòpata se´ls carrega a trets, els fot el 4x4 i desapareix en la foscor.

Desolat per la pèrdua, el noi es reclou a la finca familiar i rumia com venjar-se mentre camina entre rengleres inacabables de ceps. Durant un d´aquests passejos, es posa a diluviar de sobte; Bru fuig corrent cap a un búnquer franquista, però, quan està a punt d´entrar-hi, una tromba de ratpenats surt de dins. Mentre el remolí voleia xisclant al damunt seu, el noi decideix inspirar-se en ells i convertir-se en heroi per lluitar contra els criminals.

Ja ho sé. Aquesta readaptació dels orígens mitològics de Batman no és gens original. Ni un gram. Però ara té un cert punt de plausibilitat€ Per què? Perquè quatre cellers de la zona de Garriguella han decidit reconvertir alguns búnquers en colònies per acollir ratpenats. Si l´invent rutlla, la seva presència servirà per eliminar les papallones dels corcs del raïm que es mengen les vinyes. La idea és molt interessant. I tant de bo funcioni.

Ara bé; la presència dels ratpenats també podria servir d´excusa perquè el Batman de debò s´aturés una estona a Garriguella. Ja fa uns anys, Bruce Wayne va trescar sense manies pels racons més turístics de Barcelona. I si es decidís a amarrar el iot al cap de Creus, guaita tu, sempre podria combatre el crim entre tragui­nyols frescos, agradables i saborosos de vi amb DO.