L exalcalde presencial Joaquim Nadal ha negat que Girona pateixi de gentrificació. L´Associació de Pisos Turístics ha negat que hi hagi massa pisos turístics. El regidor de Mobilitat immobilitza el centre i nega que tinguem cap problema de mobilitat. El regidor de Cultura nega que els veïns es queixin per les molèsties de tants festivals. Neguen que hi hagi pressions per fer fora llogaters per construir, oh sorpresa!, més pisos turístics. Ara haurien de crear una associació de vianants que negués que els ponts de l´Onyar es col·lapsen per forasters que han vist un ànec. Un no, dos, mireu, allà n´hi ha un altre. I un altre grup afirmant que és magnífic que quan sopes en una terrassa et facin canviar de taula perquè són les onze. I a les dotze cap a dins, corrent, com si caigués un xàfec. I uns altres que lloïn els avantatges de tenir ciclistes pedalant a tot drap per les voreres. I el camp de futbol, que cal refer-lo, pagant a escot. L´Aznar feia el mateix. Hi va haver una vaga de pescadors al Cantàbric i ell va crear una associació de pescadors a Madrid, amb la qual va arribar a un acord. I els del Cantàbric, astorats, van haver de callar. Tot està inventat.

No podem culpar l´alcaldessa. L´operació Ballesta va servir perquè renunciessin tots els possibles substituts dels regidors actuals. No en pot canviar cap. Moure´ls de regidoria i prou. El pla de ciutat no es negocia als plens. El van tramar els que no van a les urnes i els de la plaça del Vi han de seguir el guió. Un exemple actual: faran pagar per aparcar a tot arreu amb l´alternativa d´uns aparcaments a tocar de Vladivostok. Els veïns que no hagin estat desallotjats de casa seva, hauran d´anar a buscar el cotxe als confins de la ciutat per poder anar a treballar, que és allò que fa la plebs per pagar-se el lloguer del cos. Rendes més altes i passavolants, ocuparan els seus pàrquings. Però el que no faran és prohibir la circulació pel Barri Vell. Els amos de la ciutat hi tenen aparcaments i al personal de la Universitat no el farem anar amb autobús, perquè fa pobre.

En els debats per les eleccions municipals, insistien que a Girona calia una majoria forta per aconseguir la independència. Vist el panorama, la independència de la mateixa ciutat. Després de tornar a aixecar la muralla medieval amb materials que no s´enrunen, com l´Ordenança i la Santa Coacció, sense cap vergonya haurien de declarar Girona com Ciutat Feudal de la Catalunya Republicana dins del Reino de España. I tots contents i enganyats.