Un 10, Llançà!

Marc Pairo GIRONA

He trucat com 50 vegades dia sí dia també, parlant amb una noia molt agradable i simpatica, passant notificació amb un tal Josep. El tema és, em desplaço amb cadira de rodes, i demano si em poden rebaixar la vorera de davant de casa per poder-hi accedir. Davant del total passotisme per part de l´Ajuntament i no sabent què fer, he seguit tots els passos que em varen dir, i, després de trucar quasi cada dia, només demano una resposta, que em sembla que hi tinc dret, i després de cinc mesos crec que una trucada amb una resposta no costa tant, per molta feina que tinguin.

Gràcies Llançà, després de més de vint anys estiuejant aquí.

Precs per als nostres polítics

i institucions

M. CARME RIBAS I MORA filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Fa poc he estat ingressada 40 dies a l´Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. En una carta publicada aquest diari, el diumenge dia 2 de juliol, deixava ben clar el meu agraïment a tots els seus professionals i personal, del primer a l´últim, i reconec que ser en un hospital costa diners.

M´agradaria fer uns suggeriments des del punt de vista d´un malalt. Admiro la gent que hi treballa. Molts d´ells estan amb contracte sense vacances i no saben quants dies tenen feina, avui els criden demà no, o sigui que els felicito perquè malgrat les condicions tan adverses, els que estimen la professió fan la feina ben feta i m´he sentit molt ben tractada. He vist amb l´estrès que treballen i penso com d´ injust que és tenir tanta gent a l´atur i que no es contracti més personal.

Així us demano que no estalvieu recursos ni persones per a aquest gran Hospital que tenim. També vull fer un prec per a pacients amb patologies especials. No és el mateix un pacient normal o un que pateixi obesitat mòrbida sigui en el grau que sigui, es necessita un llit especial igual que la cadira i no desitjaria a ningú les barreres que et trobes i et fan sentir tan malament. Patir obesitat no és un caprici, és una malaltia. Se que l´hospital es vell i l´estan remodelant parcialment, doncs no costaria tan disposar d´una planta on hi hagués llit adequat cadira de bany i portes accessibles, vaig portar la cadira de casa per poder anar al bany i la porta era tan estreta que no i podia entrar i es va tenir que fer servir a la habitació, el bany no tenia ni les barres per ajudar a aixecar. L´única grua, el mateix problema, no estava disponible perquè era a l´UCI.

He volgut fer aquestes peticions perquè l´Hospital Josep Trueta es el meu hospital i és un hospital de referència on es fan i han fet grans coses Innovadores i Pioneres a l´estat i on tenim grans professionals.

L´ICO te un servei extraordinari tenim investigadors dignes d´elogiar i per a ells i la seva direcció sols tinc paraules d´agraïment.

Són els nostres polítics els que mentre patim les retallades es gasten els diners en dinars viatges, celebracions i moltes altres coses innecessàries que paguem entre tots. Mires la tele i els veus riure quan hi ha tanta gent que pateix amb pensions minses i problemes amb la dependència. És un prec que faig des de el cor i vull deixar clar que m´agradaria poder-los felicitar públicament per ser testimoni d´algun d´aquests canvis.

Als polítics que m´heu llegit us demanaria que m´haguéssiu comprès perquè la meva peticio també és la veu de molta gent i que potser pel que sigui no poden escriure. Bon estiu, bones vacances, però, sobretot, molta salut.

Catalunya és

una joia

Francesc A. Picas La Jonquera

Catalunya és una preciosa joia. Espanya, fa anys, s´apoderà d´aquesta preciosa joia i no l´ha tornat. Espanya ha registrat aquesta joia al Registre de Propietat espanyola. Quan els catalans la reclamen, afirmen que Catalunya és d´Espanya, i que és anticonstitucional pretendre rescatar aquesta joia. El Tribunal Constitucional penalitza els catalans que pretenen recuperar-la.

La democràcia espanyola obliga a callar el poble català, amb l´amenaça que si fa el referèndum li faran venir els llops.