El cartell de la MercèJordi Pausas parís

Llegeixo que l´Ajuntament ha encarregat «a dit» el cartell de la Mercè d´enguany al dissenyador i dibuixant de còmics Javier Mariscal. Paradoxalment, el citat grafista també va ser escollit amb idèntic «procediment» per dissenyar el cartell de la Mercè de l´any 1987... Els think tanks de l´Ajuntament de Barcelona, ai!, sembla que no creuen adient ni oportú recuperar la «tradicional» convocatòria del concurs de cartells de La Mercè, obert als centenars de grafistes que legítimament desitgin participar-hi. No en va, Barcelona és considerada internacionalment «la ciutat del disseny»...

Mossos d´esquadraenric carcereny beltran lloret de mar

El conseller d´Interior, Joaquim Forn, ha dit que els mossos d´esquadra no posarien entrebancs al referèndum de l´1-O: «No només no impedirem el referèndum, sinó tot al contrari: hi facilitarem la participació». Forn ha assenyalat que el govern espanyol no podia suspendre les competències dels mossos: «La gent especula sobre la suspensió dels mossos amb la suspensió de l´autonomia, l´estat d´excepció, però no és tan fàcil».

Per una altra banda, Forn ha dit que el fet que Ada Colau parlés de l´1-O com si fos una mobilització era la manera que tenia ella d´escapolir-se sempre dels compromisos, i que li semblava totalment fora de lloc que tractés el referèndum com si fos una performance. El conseller d´Interior també s´ha referit a la dimissió del director del cos, Albert Batlle, i ha dit que no hi havia cap tipus d´inquietud entre els comandaments dels mossos.

Als conciutadans que el 9-N vau votar NO o SI-NOjuan carlos alonso anglada flaçà

Entenc que si el 9-N vau anar a votar és perquè creieu en la democràcia. Entenc que ningú us va coaccionar el sentit del vot i vau poder expressar lliurement la vostra manera d´entendre com Catalunya hauria de continuar el seu camí en els temps que vindran. Us demano, doncs, que ara, en el mateix exercici de llibertat que vau poder fer llavors, aneu a demostrar un cop més la vostra implicació democràtica en l´esdevenidor d´aquest país nostre i que intenteu convèncer els que volen votar no, però no volen (o creuen que no poden) votar.

Tots els ciutadans de Catalunya hem de tenir dret (de fet, el tenim) a expressar el que volem per al nostre país. Sigui quin sigui el parer que tinguem, l´hem de fer palès. Tots som lliures d´opinar. No deixeu que des del país al que voleu seguir pertanyent se us negui el dret a la paraula.

Sigui quin sigui el sentit del vot, l´1 d´octubre tots a votar.

Reculada dels drets adquirits a la transicióJOAN JANOHER I SADURNí forallac

n Crec que ningú és pot sorprendre per l´enunciat: estem vivint el moment més antidemocràtic que mai ens podíem imaginar. La dreta espanyola actua amb la potestat de la seva majoria parlamentària, imposant-se a fer difícil la convivència del país que pertany dintre el mateix estat. Aquesta manca de reconeixement ve generant les tibantors impròpies d´un estat de dret. Almenys, els episodis reiteratius de la intolerància així es contempla: governant els populars. Vergonyós. Catalunya sempre ha sigut perseguida per la seva idiosincràsia, i volguda pel seu interès econòmic, com industrial, que aporta beneficis a les arques nacionals. Si fóssim una comunitat sense rendiments positius, què passaria a l´hora de valorar les balances d´ingressos? Crec que el PIB supera, i de molt, altres províncies, però aquestes s´han beneficiat de l´esforç dels catalans, i les mateixes rebutgen el nostre tarannà emprenedor per l´adoctrinació anticatalanista del govern. Per això, cal adonar-se del que ens venen oferint i de les negatives tan contrastades envers els nostres drets. Durant el procés de transició, on es va remodelar la política del país, els avenços en tots els àmbits foren prometedors. Però la conducta heretada del franquisme continua movent els fils impositors. Els que ens obliguen a recular perden totes les opcions aconseguides i els drets adquirits, ara ens trobem immersos en una dictadura encoberta. Ja n´hi ha prou.