26 de juliol de 2019
26.07.2019
Diari de Girona

El pitjor de la política

26.07.2019 | 00:11
El pitjor de la política

Com al gener de l'any 2027, és hora de fer balanç. Els anys del 2010 al 2017 van ser una anys d'enormes mobilitzacions a Catalunya culminades amb l'1-O de 2017. La reacció del Govern central va ser fulminant, va suspendre l'autonomia de Catalunya i va destituir el Govern de la Generalitat. Es van fer eleccions i van guanyar altra volta els republicans. A poc a poc la cosa es va posar difícil i es van començar a empresonar dirigents polítics i socials catalans. A Espanya tothom deia que el monstre l'havia despertat els catalans, altres que Vox sortia a causa dels catalans. Només ens faltava dir que Donald Trump, Boris Johnson i l'ascens del feixisme a Europa i el món sencer és culpa dels catalans i la seva mania insensata de ser una nació.

Al final es van fer eleccions a finals de 2019 a Espanya, Cs i el PP es van posar d'acord per anar d'aliats al Senat i en les circumscripcions petites d'Espanya. El PSOE no va voler fer un Front Popular alternatiu. Va guanyar el trifàl·lic. Van aplicar el 155 a Catalunya. La manifestació de Barcelona ha desbordat la policia, Le Monde titulava: «El desafiament català». Han calgut unes grans manifestacions a les principals capitals europees per tal que una inoperant i antidemocràtica UE digui alguna cosa tot i els informes que any rere any ha fet Amnistia Internacional. El Govern d'extrema dreta espanyol ha acabat prohibint també el Partit Socialista Obrer Espanyol. La policia ha assaltat la seu de Ferraz. Els seus dirigents resten atònits mentre són detinguts un a un. La Internacional Socialista, amb molt de retard, ha començat tímidament a moure's: «Estem una mica preocupats» –han dit– mentre anaven a fer el vermut. Ara per fi, la Unió Europea ha reaccionat davant l'escàndol de l'opinió pública internacional. Han posat una multa de 60 euros al Govern espanyol. Han calgut moltes vagues, moltes manifestacions, molts depurats a l'administració pública, molts presos, molta pressió i al final, vuit anys després, el Govern espanyol ha caigut.

L'any 2027 per fi s'han convocat eleccions democràtiques i han sortit els presos al carrer. Pedro Sánchez ha declarat: « Cuando las cloacas del Estado atacaron a UP no hice nada, después de ocho años de cárcel, ahora sé que no es lo mismo Vox que ERC y sé que Pablo Iglesias tiene profundas convicciones democráticas (...) me equivoqué ofreciendo direcciones generales vestidas de Ministerios, cosa que no se creyó nadie (...) en realidad no quería negociar. Hice lo que me dijo Iván Redondo».

Creu Sánchez que tots som idiotes? Necessitem que el PSOE ofereixi lleialtat, confiança i generositat a uns partits que li van donar un xec en blanc i gràcies als quals hi ha un president socialista. Només he vist cops baixos, vetos al cap del socis de govern, documents inventats, filtracions interessades, intents de divisió dels socis: vella política de la pitjor. N'estic fins al capdamunt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook