El canal 8TV entra finalment en un concurs de creditors

La cadena propietat de Nicola Pedrazzoli va declarar-se en preconcurs a finals de maig

L’empresari Nicola Pedrazzoli.  | ACN

L’empresari Nicola Pedrazzoli. | ACN / acn. barcelona

acn. barcelona

El canal de televisió 8TV ha entrat finalment en fase de concurs de creditors. La cadena privada de Catalunya, propietat de Nicola Pedrazzoli, ja s’havia declarat en preconcurs al maig i havia iniciat la cerca de noves línies de finançament. El concurs afecta tota la companyia Emissions Digitals de Catalunya S.A.U. (EDICA), segons ha detallat el digital El Principal. El múltiplex d’EDICA compta amb quatre canals, dels quals la companyia n’explota dos (8TV i Verdi Classics) i en lloga dos més (Fibracat i Barça TV). «La situació es va desestabilitzar en el moment en què, primer Fibracat i, després, Barça TV, van trencar els seus respectius contractes de lloguer», ha lamentat la companyia, que ara ha assumit la seva «insolvència».

EDICA també parla d’una caiguda de les inversions publicitàries pel menor consum de televisió convencional i ha acusat Kantar Media -l’empresa que mesura les audiència televisives- de tenir un sistema «obsolet» que perjudica els canals petits com 8TV, que s’ha vist abocada a no superar mai l’1% de share mensual.

Amb aquesta nova fase de concurs de creditors, serà un administrador concursal qui es farà càrrec de validar les finances de l’empresa i avaluar, juntament amb l’empresa, si es pot conformar un pla de viabilitat que permeti la continuïtat d’una forma estable o s’ha de sol·licitar la liquidació.