Un equip de cirurgia de l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat ha aconseguit reconstruir les mames de 22 dones que patien càncer en només una operació. Es tracta d'una intervenció quirúrgica pionera que en només una vegada permet aconseguir una "reconstrucció radical i completa" de la dona de manera que "pot passar pàgina" a aquesta malaltia, segons el doctor Joan Maria Vinyals, cap del servei de cirurgia plàstica.

Aquesta reconstrucció integral immediata evita una segona operació i elimina el trauma estètic de la pacient. Segons han explicat els doctors de l'hospital universitari, en l'actualitat la majoria dels casos de càncer de mama es detecten i es diagnostiquen de manera precoç quan el tumor encara és petit i es pot extreure mitjançant cirurgia conservadora extirpant només una part del teixit mamari. Malgrat això, al 25-35% de dones amb càncer de mama se'ls ha hagut de practicar una mastectomia total del pit .

Avenç contra el càncer de fetge

Un estudi internacional, en el qual ha col·laborat l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha aconseguit identificar un oncogèn, la proteïna UHRF1, capaç de generar càncer de fetge. La investigació, publicada a la revista Cancer Cell, ha demostrat en models animals de peixos zebra, que aquesta proteïna i la seva sobreexpressió està implicada en el desenvolupament del carcinoma hepatocel·lular.