Centres sanitaris i educatius, entitats i ajuntaments s'han unit un cop més per commemorar el Dia Mundial de Mundial de l'Activitat Física, que se celebra el 6 d'abril. Des de finals de la setmana passada i durant tota aquesta, han organitzat activitats per conscienciar sobre la importància dels hàbits de vida saludables.

Els CAPs de l'ICS han organitzat una vintena d'activitats dirigides a totes les edats. Les caminades en grup han estat algunes de les activitats més repetides, durant les quals els professionals sanitaris han aprofitat per conversar amb els participants sobre els seus hàbits i donar-los consells per adaptar l'activitat física al seu estat de salut. N'han organitzat els CAPs de Can Gibert del Pla de Girona, Arbúcies o Roses, entre d'altres.

A Llançà, per exemple, el CAP va participar en una matinal que incloïa una sessió de manteniment físic, una caminada de dificultat baixa i una marxa per la muntanya de nivell més alt; mentre que el CAP Santa Clara de Girona ahir va organitzar una dinamització al parc de salut de Sant Daniel, seguida d'una caminada i una sortida de marxa nòrdica des del parc de Vista Alegre.

A Santa Coloma de Farners, el CAP va col·laborar diumenge en la cursa solidària per recollir fons per a la Fundació Oncolliga. La cursa forma part del programa de la Setmana de la Salut que s'hi celebra aquests dies, que també inclou xerrades informatives i tallers de suport vital a les escoles.

D'altra banda, l'EAP Ripoll s'ha unit al repte «Donarem la volta a la terra?», organitzat per l'Ajuntament, que pretén sumar 40.000 km caminant o corrent entre tots els veïns del municipi. Per sumar-se al repte, professionals del CAP Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses van sortir a caminar durant un parell d'hores amb usuaris dels centres.

A Bàscara van organitzar la sisena edició del Bàscara es Mou, una caminada amb alumnes i familiars de l'escola, combinada amb diferents activitats esportives i un berenar saludable.

A Banyoles, el CAP es va sumar a la cita dimarts amb una taula de salut, on es donava fruita i es promovia l'exercici físic, a més de fer una volta a l'estany; mentre que a Celrà s'han organitzat activitats diversos dies. Tot ahir es van fer també activitats esportives a Bescanó amb la col·laboració d'entitats i associacions del poble vinculades a l'esport i a la salut.

Al Baix Empordà promouen tot el mes els estils de vida saludable amb la campanya «A l'abril, cuida't amb salut», amb propostes com la RunWomanRun a Palamós; la pujada nocturna als Àngels a la Bisbal o una pujada al castell del Mongrí.