Els hospitals catalans han realitzat 770 trasplantaments entre gener i juliol d'aquest any, un 17% més respecte al mateix període de l'any passat, segons dades publicades per l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) i el Departament de Salut.

Tot i aquest augment del nombre de procediments, un total de 1.180 persones estaven en llista d'espera per rebre un òrgan el 31 de juliol, segons les dades de l'OCATT.

Dels trasplantaments que s'han realitzat en els set primers mesos de l'any, 520 han estat de ronyó; 134, de fetge; 38, de cor; 66, de pulmó, i 12, de pàncrees.

Les persones que van ser donants després de morir per mort encefàlica o per aturada cardíaca van ser 244. La dada suposa un 25% més respecte als primers set mesos de l'any passat.

Dels possibles donants després de morir, en un 82% dels casos els familiars en van donar el consentiment i, per tant, es va procedir a l'extracció dels òrgans per als trasplantaments.

En aquests set primers mesos del 2019, hi ha hagut 67 donants vius, persones que han donat un ronyó o part del fetge a una altra persona.