Dissabte passat va tenir lloc la setena edició de la Milla Urbana de Banyoles, una cursa popular en la qual van participar 200 atletes en diferents categories, de caganius (4 anys) a veterans. Des de les 18.45 h també es va reservar un circuit adaptat per a persones amb diferents capacitats, ateses per Voluntaris de "la Caixa" a Girona.

El trajecte adaptat de 200 metres partia de la pista de futbol del Club Natació Banyoles i feia un recorregut circular pel passeig Antoni Gaudí de Banyoles. Aquesta ruta va estar especialment dissenyada per a una vintena de persones amb discapacitat i mobilitat reduïda, per tal de fer possible la seva participació a la popular VII Milla Urbana de Banyoles. A més d'adaptar el recorregut, els Voluntaris de "la Caixa" a Girona van gestionar els punts de control i van acompanyar totes les persones que ho van requerir.

Per als voluntaris participants va ser una experiència enriquidora, que posa de manifest el seu desig de normalitzar l'oci i el temps a l'aire lliure de les persones amb diferents capacitats.

El Programa de Voluntariat de la Fundació Bancària "la Caixa", format per empleats en actiu, jubilats, prejubilats de l'entitat, així com amics, familiars i clients, ha complert el seu onzè aniversari de labor solidària. L'associació ha incrementat en més del 55% el número d'activitats de voluntariat durant l'últim any.