L'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha realitzat per primera vegada una cirurgia pionera al món per fixar un bioimplant de cèl·lules mare directament al cor d'un pacient amb l'objectiu de reparar el teixit d'aquest òrgan després de patir un infart.

Segons un comunicat de centre, aquesta operació es va dur a terme el passat mes de maig i el pacient intervingut evoluciona de forma molt favorable, atès que els primers resultats de la ressonància magnètica ja mostren una reducció de la mida de la cicatriu.

Es tracta d'un bioimplant format per pericardi humà -una membrana que envolta el cor- descel·lularitzat i enriquit amb cèl·lules mare mesenquimals-procedents de cordó umbilical, que tenen gran plasticitat. Mitjançant aquesta tècnica, els especialistes esperen reparar el teixit del cor, que es debilita notablement quan pateix un infart de miocardi. Els últims estudis preclínics havien demostrat que aquest tipus de bioimplant tenia la capacitat de reduir de manera significativa la mida de l'infart.