Alcaldes, consellers comarcals i regidors/es d'ERC de la comarca del Ripollès es van reunir ahir a Girona amb el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, i el gerent de la Regió Sanitària de Girona del Servei Català de la Salut, Miquel Carreras per prendre mesures arran de la situació sanitària esdevinguda a la comarca en els darrers mesos. Darrerament, s'ha patit la manca de facultatius per algunes jubilacions, baixes laborals o per la marxa de professionals. Situació que ha afectat alguns serveis com el de pediatria; s'han hagut de realitzar algunes intervencions en hospitals d'altres comarques, per la manca de cirurgians a l'hospital de Campdevànol; i usuaris d'alguns municipis de la Vall de Camprodon s'han vist obligats a anar al CAP de Camprodon, per no disposar del servei de metge de família durant els mesos d'estiu, coincidint amb el període de vacances dels metges.

Finalment, la manca de facultatius de pediatria s'ha resolt creant l'Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès, amb catorze facultatius, cercant la col·laboració i sinèrgies amb la comarca de la Garrotxa. Però la problemàtica dels pediatres es reprodueix en altres especialistes.

Incentius laborals

En aquest sentit s'ha fet arribar un document amb algunes propostes al Departament de Salut per intentar revertir la situació actual. Cal destacar-ne la necessitat d'impulsar incentius laborals per als professionals que vagin a comarques de muntanya, i emprar estratègies per fer més atractiu que els joves metges especialistes puguin compaginar la feina en hospitals o centres de comarques rurals o poc habitades, amb la vinculació amb centres més grans i de referència. I és que els joves que estudien medicina tendeixen a escollir treballar a l'àrea metropolitana de Barcelona i Girona.