Amb els vestits de bus, les ulleres, mascaretes, pantalles i peücs tenen un aire de dones i homes de l'espai que acaben d'aterrar en un planeta Terra on la Covid-19 els obliga a lluitar amb totes les forces per salvar els malalts d'aquest huracà-pandèmia.

Així sembla la unitat de cures intensives de l'Hospital del Mar, de Barcelona, on dimecres uns pocs periodistes i fotògrafs van poder vuele el treball diari d'aquests herois i heroïnes de la societat.

Armat amb els seus vestits de bussos blancs, que substitueixen aquests dies les tradicionals bates, el personal sanitari fa front al coronavirus temut per tots.

Des de la senyora que neteja contínuament totes les superfícies i que també, com tots, fa servir un bus complet, fins al metge que ha de fer una traqueotomia a un malalt que ja no pot respirar pel seu compte i necessita l'ajuda d'un ventilador, tots estan centrats en la feina.

El típic soroll de fons dels aparells mèdics que alerten els sanitaris de si alguna cosa va malament en algun dels llits amb malalts acompanya tota l'estona les llargues jornades dels sanitaris, que han normalitzat anar vestits d'aquesta manera i portar diversos guants i 2 mascaretes per protegir-se i protegir els seus pacients del temut virus.

Els anomenats EPI (equips de protecció individual) que tant van trigar a arribar al principi de la pandèmia, ja sin als hospitals, i especialment a les UCI, on la higiene és imprescindible i l'aïllament una necessitat.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus