AstraZeneca ha anunciat aquest dimarts que ha decidit aturar l'assaig de la vacuna que desenvolupa contra la COVID-19 a causa de l'aparició d'"una malaltia potencialment inexplicable" en un dels participants d'aquest, un moviment que la companyia ha descrit com a "rutinari".

"Com a part dels assajos globals controlats i aleatoritzats en curs de la vacuna contra el coronavirus d'Oxford, el nostre procés de revisió estàndard ha pausat la vacunació per a permetre la revisió de les dades de seguretat", ha indicat la companyia en un comunicat.

"És una acció rutinària que ha de fer-se sempre que hi hagi una malaltia potencialment inexplicable en un dels assajos, assegurant que mantinguem la integritat" d'aquests, ha afegit AstraZeneca, segons ha recollit la premsa estatunidenca.

La farmacèutica ha agregat que, en els assajos grans, "les malalties apareixeran per casualitat", però aquestes condicions "han de ser revisades independentment per a comprovar (les dades) acuradament".

En aquest context, AstraZeneca ha assegurat que treballa per a "accelerar la revisió" d'aquest "esdeveniment únic" amb l'objectiu de "minimitzar qualsevol impacte potencial en la línia de temps de l'assaig".

Així mateix, ha assegurat que està "compromesa" amb la "seguretat" dels participants en l'estudi, al mateix temps que ha destacat els "més alts estàndards de conducta" dels seus assajos.