Un estudi realitzat per científics de la Universitat de Granada (UGR) ha conclòs que durant l’ús d’ulleres de natació la pel·lícula lacrimal pateix un empitjorament. En concret, els investigadors han observat una reducció en el temps de ruptura de la llàgrima, efecte que desapareix immediatament després de retirar les ulleres de natació.

Aquestes troballes tenen especial rellevància en pacients que pateixen d’ull sec ja que podria afavorir els símptomes d’irritació, malestar i incomoditat, segons assenyala la UGR. La pel·lícula lacrimal juga un paper molt important en el manteniment de la fisiologia ocular, ja que aporta nutrients, protegeix d’agents externs i elimina deixalles, a més de mantenir la visió nítida proporcionant superfície òpticament llisa.

Quan hi ha una escassetat de llàgrima de manera crònica, o bé la seva qualitat és baixa, es presenta la síndrome d’ull sec que cursa amb símptomes de picor, irritació, sensació de cos estrany i ull vermell.

Els professionals de la salut visual estan investigant constantment les estratègies més pertinents per al tractament d’aquesta condició, així com els factors externs que poden potenciar la seva simptomatologia.