Per perdre pes no has d'estar tot el dia entrenant al gimnàs. No és en absolut necessari que et passis hores i hores entrenant. N'hi ha prou que facis els exercicis adequats al teu metabolisme i a la teva forma física. No pots pretendre córrer una marató en un dia. Per aconseguir anar a poc a poc el millor és que et deixis aconsellar per dos tipus de professionals que poden fer molt per tu. El primer amb el qual has de comptar és un nutricionista. Ell sap el que has de menjar i en quines quantitats. Així com norma general ja et diem que el millor és que consumeixis productes naturals (res d'ultra processats) i que potenciïs la fruita i la verdura davant dels productes més greixosos o més dolços. Però també és important l'exercici. I en aquesta línia t'aconsellem que parlis amb un segon tipus de professional: el monitor de gimnàstica.

Si t'has proposat complir enguany amb l'operació bikini i vols començar, per exemple, a córrer has de tenir una cosa clara: no podràs fer 10 quilòmetres sense haver entrenat abans. Per això has de començar a poc a poc. En aquest article et proposem diversos hàbits que pots fer per començar a caminar més (hauries de fer uns 15.000 passos al dia). Però ull, tot exercici ha d'anar adaptat a l'edat.

Si tens més de 35 anys, has de començar a cuidar-te d'una altra manera. Els nutricionistes i els monitors esportius asseguren que és important deixar de fer tant d'exercici aeròbic i fer una mica més de força. Els teus músculs a partir d'aquesta edat (però sobretot una vegada superats els 40), comencen a perdre força i és important que els continuïs exercitant. El com no pot ser més senzill. Amb exercicis com aquest del qual avui et parlem i que s'ha posat de moda a internet i entre els famosos: els esquats.

Es tracta d'un exercici que pots fer a casa teva i és que n'hi ha prou que tinguis una cadira. Això sí, vigila que estiguis recolzant bé els peus i que la postura sigui tan correcta com sigui possible per evitar fer-te lesions a l'esquena. És important que ho facis sempre tal com manen els monitors i els experts en Educació Física perquè així podràs arribar a bon port. Un exercici mal realitzat no només no farà efecte sinó que el que farà és que a més de no aprimar et provoquis lesions que et deixin tirat durant un període important de temps.