Viure a prop d’espais verds podria ser beneficiós contra els símptomes psicològics i físics de la síndrome premenstrual, segons un nou estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona, que ha analitzat dades de més de 1.000 dones. L’estudi ha demostrat que les dones que resideixen a barris amb més espais verds tenen menys probabilitats d’experimentar símptomes de la síndrome premenstrual en comparació amb les que viuen a veïnats menys verds.

Aquesta investigació, en la qual també ha participat la Universitat de Bergen, es va proposar estudiar si viure a prop d’espais verds urbans podria ser beneficiós contra els símptomes de la síndrome premenstrual i si aquesta relació podria estar intervinguda per l’Índex de Massa Corporal, la contaminació atmosfèrica o l’activitat física. L’ISGlobal va analitzar dades de més de 1.000 dones d’entre 18 i 49 anys de les ciutats de Bergen (Noruega), i Gotemburg, Umeå i Upsala (Suècia).

Les dones van omplir un qüestionari sobre el seu estil de vida, activitat física i salut reproductiva, i van indicar si patien algun dels vuit símptomes comuns de la síndrome premenstrual: irritabilitat, ansietat, plor o major sensibilitat, depressió, dificultat per dormir, dolor abdominal, sensibilitat als pits o distensió abdominal i mal de cap.