Ara està molt de moda la dieta de la sopa de cabdell que promet la possibilitat de perdre fins a gairebé 5 quilos en una setmana sense passar massa fam. És veritat? És sana?

«Són dues preguntes diferents que tenen respostes encara més diferents. Perquè és veritat que ens obre la porta aprimar-nos, però pot resultar molt perillosa».

La dieta de la sopa cabdell consisteix en la ingesta il·limitada d'aquesta sopa durant set dies, acompanyada de:

  • En el dia 1 pots consumir fruita, excepte plàtan, de manera il·limitada.
  • En el dia 2, verdures crues i cuites il·limitades, menys blat de moro i pèsols.
  • En el dia 3, verdures i fruites il·limitades, excepte plàtan.
  • En el dia 4 pots menjar fins a 8 plàtans juntament amb llet desnatada.
  • El dia 5 podràs menjar fins a mig quilo de carn de vaca o aviram amb fins a 6 tomàquets frescos.
  • En el dia 6 es pot menjar carn de manera il·limitada, juntament amb verdures.
  • En el dia 7 i últim li arriba el torn a l'arròs integral, que es pot menjar de manera il·limitada, amb verdures i suc de fruites sense sucre.

La sopa de cabdell, a més, es cuina posant a bullir mig cabdell ben rentat amb 6 cebes grans, 6 tomàquets pelats, 2 o 3 tiges grans d'api fresc, 2 pebrots verds grans, sal marina, pebre i aigua fins que cobreixi totes les verdures, per al que faran falta uns 4 litres.

El superaliment de l'horta font d'antioxidants i amb alt contingut en fibra i aigua

Té un alt contingut en fibra, 25 calories per 100 grams, un perfil nutricional molt complet, ja que aporta moltes vitamines a l'organisme i, a més, és una gran font d'antioxidants que protegeixen de malalties. Totes estar propietats beneficioses per a la salut se li atribueixen a la coliflor, considerada un superaliment en pertànyer a la família de les “grassicacae” (cabdell, col, col, bròcoli i cols de Brussel·les).

D'una banda, és un aliment molt saciant que, a més, té un alt contingut en fibra que afavoreix el trànsit intestinal. D'altra banda, té un gran contingut d'aigua (gairebé un 92%), una cosa molt important en dietes de pèrdua de pes. L'última de les raons per les quals la coliflor és una bona aliada per a aprimar és la seva versatilitat per a cuinar. És una substituta perfecta per a altres aliments més calòrics com l'arròs o les farines. Una de les receptes més conegudes és la “colirroz”: coliflor esmicolada que funciona com a arròs. Però també es pot utilitzar per a fer cuscús de coliflor, una base de pizza o una lasanya. 

Prevenció del càncer

Avui dia, la coliflor és considerada com un dels millors protectors enfront del càncer de còlon o de pròstata. Igual que altres verdures de la mateixa família, la coliflor té gran quantitat de glucosinolats i isotiocianats, dos antioxidants que podrien ajudar a detenir el creixement de les cèl·lules canceroses.