Segueix-nos a les xarxes socials:

YouTube esborrarà tots els vídeos que desinformin sobre l’avortament

Ha adoptat un enfocament similar per a altres temes discutits, com la crisi sanitària provocada per la covid-19

YouTube esborrarà tots els vídeos que desinformin sobre l’avortamentCC0

La plataforma de vídeos YouTube va anunciar aquest dijous que eliminarà tots els continguts en què es donin instruccions insegures sobre l’avortament o promoguin afirmacions falses sobre la interrupció de l’embaràs.

«A partir d’avui, i augmentant en les pròximes setmanes, eliminarem el contingut que ofereixi instruccions sobre mètodes d’avortament insegurs o promogui afirmacions falses sobre la seguretat de l’avortament sota les nostres polítiques de desinformació mèdica», va expressar la companyia en un comunicat compartit a Twitter.

La plataforma ha indicat que, «igual com totes» les seves polítiques sobre temes mèdics o de salut, YouTube es basa en la guia publicada per les autoritats sanitàries.

En aquest sentit, ha assegurat que prioritza contingut amb «fonts autoritzades sobre temes de salut», i ha detallat que revisa «contínuament» les seves polítiques i productes a mesura que es desenvolupen els esdeveniments del món real.

«També estem llançant un plafó d’informació que ofereix als espectadors context i informació de les autoritats sanitàries locals i mundials en vídeos relacionats amb l’avortament i a sobre dels resultats de recerca rellevants», ha informat YouTube a Twitter.

«Un avortament és un procediment per posar fi a un embaràs. Utilitza medicaments o cirurgia per extreure l’embrió o el fetus i la placenta de l’úter. El procediment el porta a terme un professional de la salut autoritzat», diu el plafó d’informació mostrat per la plataforma.

El plafó inclou un enllaç per a les persones que desitgen «aprendre’n més», així com instruccions per «consultar a la seva autoritat mèdica local per obtenir assessorament».

YouTube ha adoptat un enfocament similar per a altres temes discutits, com la crisi sanitària provocada per la covid-19 i l’estratègia de vacunació, o eleccions polítiques de diferents països. Malgrat tot, és poc comú que la companyia afirmi que eliminarà els vídeos per complet, segons ha informat la cadena nord-americana CNBC.

Prem per veure més contingut per a tu