Segueix-nos a les xarxes socials:

CiU ofereix al PSC ocupar les carteres d'ERC al Consell Comarcal de la Selva

Els republicans van abandonar el govern perquè el president no apartava el gerent ni expedientava els implicats al cas Manga

CiU ofereix al PSC ocupar les carteres d'ERC al Consell Comarcal de la Selvacarles colomer

Convergència i Unió canviarà la tripulació del vaixell al Consell Comarcal de la Selva. Que ERC trenqués el pacte de govern el passat juliol arran del cas Manga donava opcions a l'oposició d'organitzar un motí en forma de moció de censura que CiU intenta evitar entregant al PSC-PM totes les carteres que ocupaven els republicans. L'oferta ja és al cim de la taula i és com mel en els llavis dels socialistes que de ser un partit més a l'oposició passaria a ser el garant de l'estabilitat en el govern comarcal i tindria capacitat d'exigir i decidir. L'acord sembla que qualla perquè PSC-PM no ha descartat l'oferiment i ha promès parlar-ne en l'àmbit del grup. CiU i PSC-PM sumarien 19 dels 32 consellers de l'ens. En solitari, CiU només disposa de 12 consellers.

La intenció del president de la corporació, Salvador Balliu (CiU), és presentar la nova tipulació abans del proper ple, que se celebrarà el 16 de setembre i servirà també per designar oficialment el nou gerent de la institució després que l'anterior, Joan Burjachs (CiU), dimitís per la seva presumpta implicació en les irregularitats del cas Manga que investiga el Jutjat d'Instrucció número 1 de Lugo.

ERC va trencar el pacte de govern comarcal per la inamobilitat de CiU, que semblava incapaç d'apartar Burjachs del càrrec i seguia sense expedientar funcionaris imputats en aquest afer de corrupció treballant dins l'organisme: Joan Carles Feliu Martín, excap d'Organització de Serveis a la Ciutadania; Olvido Pineño Herreros, excap del Servei de Gestió Tributària; i Jordi Ros Valls, informàtic -tots ells haurien col·laborat amb els propietaris de GRS Arc Local, Josep Maria Franch Carcereny i Alexandre Ros Valls, per aconseguir que aquesta empresa pogués adjudicar-se concursos públics de recaptació i gestió de cadastre i a canvi rebien compensacions econòmiques i amb espècies.

Un mes després de la deserció republicana, era el mateix Burjachs qui presentava la seva dimissió indicant que havia rebut moltes pressions i Balliu, ja en minoria, es veia obligat a acceptar-la si no volia que l'oposició li declarés un setge que podia acabar deixant-lo sense governar. D'aquí l'aliança que intenta forjar amb els socialistes perquè l'amenaça d'una qüestió de confiança ja s'havia fet pública pocs dies abans que l'exgerent abandonés.

La tebior de Balliu a l'hora de prendre decisions sobre les persones del Consell Comarcal de la Selva implicades en el cas Manga es va tolerar fins al passat juny, quan els adovcats de la corporació van explicar a tots els partits amb representació el contingut del sumari, i a quines persones afectava i recomanava moure fitxa, encara que només fos per estètica. El president de l'organisme s'hi va comprometre però la seva diligència i agilitat va esgotar la paciència dels seus socis de govern, que trobaven el vaixell varat malgrat el capità els havia promès que aniria a tota màquina.

En cas d'acceptar el pacte, els socialistes no només garantirien l'estabilitat del govern comarcal sinó que participarien de la gestió de consorcis, associacions i empreses mixtes del Consell. Una important quota de poder que fins ara miren però no toquen.

Prem per veure més contingut per a tu