El Consell de la Selva distribuirà 700 compostadors als veïns que ho demanin

L'ens s'ha adherit a la Setmana Internacional del Compost, que se celebrarà entre el 5 i l'11 de maig

Una captura de l'anunci del Consell Comarcal de la Selva per fomentar el compostatge.

Una captura de l'anunci del Consell Comarcal de la Selva per fomentar el compostatge. / DdG

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva distribuirà 700 compostadors de diferents capacitats entre els veïns que ho sol·licitin. L’ens selvatà ja ha començat a lliurar els compostadors de les primeres sol·licituds i anirà fent el repartiment a mesura que arribin nous formularis d’interessats. La campanya es va posar en marxa el mes de març. La Selva va ser la segona comarca catalana en inaugurar la seva planta de compostatge de residus municipals l’any 1998, i el 2017 es van posar en marxa els primers serveis de recollida de residus porta a porta. Són 20 els municipis de la comarca que tenen aquest model instaurat: Amer, Anglès, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, La Cellera de Ter, Massanes, Osor, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres, Vilobí d’Onyar, i Tossa de Mar i Lloret de Mar , en aquests dos darrers casos dirigit als establiments comercials.

Setmana del compostatge

D’altra banda, el Consell s’ha adherit a la Setmana Internacional del Compost, que se celebrarà entre el 5 i l’11 de maig. És la cinquena edició amb participació de l’ens selvatà. A través d’un espot, ha explicat el viatge de la fracció orgànica des de casa fins a la planta de compostatge i com es fa el procés de transformació en compost de qualitat.

Entre les activitats que es duran a terme a la província de Girona, s’han organitzat punts de recollida de deixalles a Llorà, Torroella de Montgrí, Begur o Girona, i es farà repartiment de cubells d’orgànica i compost a Olot i Sant Martí de Llémena. També es faran tallers pràctics de com fer compostatge a Santa Coloma de Farners i Pontós, i s’oferiran punts informatius.