Segueix-nos a les xarxes socials:

Maçanet inaugurarà la nova biblioteca el 18 de gener, amb gairebé 4 anys de retard

Els problemes per rebre el finançament de la Generalitat i la Diputació van endarrerir una obra iniciada l'agost de 2010

Maçanet inaugurarà la nova biblioteca el 18 de gener, amb gairebé 4 anys de retard

Hauran estat necessaris uns cinc anys per construir, equipar, i inaugurar la nova biblioteca de Maçanet de la Selva, un equipament llargament esperat que ha estat ple d'entrebancs des que es va començar a fer l'agost de 2010. Finalment hi ha data d'obertura. Serà el diumenge 18 de gener de 2015 en un acte "senzill", en paraules de l'alcalde, Antoni Guinó, on es preveu comptar amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

Guinó va recordar ahir que de la nova biblioteca se n'està parlant des de "l'any 87". El 2010 es va començar a materialitzar amb l'inici de la construcció de la biblioteca al pati del centre cívic de Can Trinxeria. La previsió era inaugurar la biblioteca durant el 2011, i d'això ja en fa gairebé quatre anys.

Els problemes van aparèixer quan els diners que havia d'aportar la Generalitat i la Diputació de Girona no van arribar. Les obres es van anar aturant i reprenent en els successius anys fins que, després de molt insistir, es va normalitzar la situació. Al final l'obra es va acabar i aquest any es va fer el concurs per equipar i instal·lar el mobiliari. Va ser el darrer escull que ha hagut d'afrontar l'equipament.

Cap dels participants al concurs va complir les condicions per participar i es va haver de repetir. El Corte Inglés va aconseguir al final el contracte -ja havia guanyat la primera vegada- i ara, abans del dia 23 de desembre, el mobiliari hauria d'estar tot instal·lat i col·locat, segons va avançar l'alcalde.

En paral·lel, des del passat 1 de desembre la fins ara biblioteca de Maçanet està tancada. El servei de biblioteques de la Diputació de Girona treballa aquests dies per fer un inventari de tot el que hi ha, col·locar-ho en caixes i traslladar-ho ja cap al nou equipament on es col·locarà a partir que acabi la instal·lació de tot el mobiliari.

Serà el pròxim 18 de gener quan s'inauguri l'esperada biblioteca de Maçanet en un acte "senzill", i que preveu comptar amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, del president de la Diputació, Joan Giraut, membres del consistori i veïns, entre altres. Es tancarà així un capítol important del municipi, que tindrà una de les biblioteques més importants de la demarcació, amb 650 m2 contra els 90 que tenia ara.

De fet, la intenció de l'Ajuntament és tenir tancada la vella biblioteca aquest mes mentre dura el trasllat. Però, a més, a partir de la setmana que ve també es preveuen iniciar els treballs d'adequació al vell equipament per convertir la vella biblioteca en la seu de l'Arxiu Històric de Maçanet.

Prem per veure més contingut per a tu