L'operació de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Lloret de Mar, que ha derivat en la detenció del secretari i l'interventor municipal per una suposada adjudicació irregular està centrada en l'actuació d'aquestes dues persones, Carles A. i Rafael G., han informat fonts judicials.

Entrada dels agents a la casa de Gustavo Buesa.

La investigació se centra en els contractes del consistori amb l'empresa GBI Serveis, propietat de l'empresari Gustavo Buesa, imputat en una altra causa de l'Audiència Nacional pels seus negocis amb Jordi Pujol Ferrusola, corresponents a 2007 i 2011, la primera per al tractament de residus i la segona per a la recollida d'escombraries.

Les mateixes fonts han assegurat que l'operació no afecta altres persones que en l'actualitat formen part de l'Ajuntament de Lloret de Mar, i han reiterat que tota la investigació es dirigeix en l'actuació dels detinguts, els despatxos dels quals han estat registrats.

En l'operació, dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 2 de Blanes i coordinada per la Fiscalia Anticorrupció, s'han practicat també quatre registres, entre ells a la seu del grup GBI Serveis.

L'adjudicació d'aquests contractes es va produir sota el mandat de l'exalcalde Xavier Crespo.