Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigdemont serà nomenat Confrare d'Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

La Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, proclamarà aquest any el President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, com a Confrare d´Honor, la màxima distinció que dóna aquesta entitat "a aquelles persones que a través de les seves accions i del seu caràcter sintetitzen, com la ratafia, els valors del nostre país: seny, respecte, decisió, valentia i lleialtat".

Se l´investirà Confrare d´Honor "per la tasca que està duent a terme com a president i per l´interès que ha demostrat per estar al costat dels ciutadans i de les seves entitats". I també perquè Puigdemont té certa vinculació amb el món de la ratafia a través de la seva família: fins fa uns anys la pastisseria Puigdemont d´Amer, elaborava la seva pròpia ratafia a partir d´una recepta del segle XIX o potser fins i tot més antiga, que es diu que podria provenir dels monjos benedictins del monestir de Santa Maria d´Amer i que ja elaborava l´avi, Xavier Puigdemont. La pastisseria Puigdemont, actualment capitanejada pel germà del president, Francesc Puigdemont, elabora pastissos de ratafia i d´altres productes que incorporen aquest licor com a ingredient primordial.

La Confraria de la Ratafia ho ha fet públic avui durant la presentació de la 35a edició de la Festa de la Ratafia, que tindrà lloc a Santa Coloma de Farners del 10 al 13 de novembre. Carles Puigdemont serà el quart Confrare d´Honor investit per la Confraria de la Ratafia. El primer va ser Xavier Russet, de Ratafies Russet, l´any 2013; el segon, el conegut personatge radiofònic Senyor Marcel·lí, al 2014; i Josep Roca, d´El Celler de Can Roca, ho va ser l´any passat.

Prem per veure més contingut per a tu