La Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, proclamarà aquest any el President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, com a Confrare d´Honor, la màxima distinció que dóna aquesta entitat "a aquelles persones que a través de les seves accions i del seu caràcter sintetitzen, com la ratafia, els valors del nostre país: seny, respecte, decisió, valentia i lleialtat".

Se l´investirà Confrare d´Honor "per la tasca que està duent a terme com a president i per l´interès que ha demostrat per estar al costat dels ciutadans i de les seves entitats". I també perquè Puigdemont té certa vinculació amb el món de la ratafia a través de la seva família: fins fa uns anys la pastisseria Puigdemont d´Amer, elaborava la seva pròpia ratafia a partir d´una recepta del segle XIX o potser fins i tot més antiga, que es diu que podria provenir dels monjos benedictins del monestir de Santa Maria d´Amer i que ja elaborava l´avi, Xavier Puigdemont. La pastisseria Puigdemont, actualment capitanejada pel germà del president, Francesc Puigdemont, elabora pastissos de ratafia i d´altres productes que incorporen aquest licor com a ingredient primordial.

La Confraria de la Ratafia ho ha fet públic avui durant la presentació de la 35a edició de la Festa de la Ratafia, que tindrà lloc a Santa Coloma de Farners del 10 al 13 de novembre. Carles Puigdemont serà el quart Confrare d´Honor investit per la Confraria de la Ratafia. El primer va ser Xavier Russet, de Ratafies Russet, l´any 2013; el segon, el conegut personatge radiofònic Senyor Marcel·lí, al 2014; i Josep Roca, d´El Celler de Can Roca, ho va ser l´any passat.