La policia local de Lloret de Mar tornarà a fer hores extra, després d'arribar a un acord amb l'ajuntament en relació a les millores salarials que reclamaven. Segons van informar ahir els sindicats de CCOO i CSIF, l'equip de govern de Lloret (ERC, PSC i CiU) s'hauria «compromès a actualitzar les relacions laborals en tot l'Ajuntament», sent el col·lectiu de la Policia Local el primer a racionalitzar els seus serveis i presència.

Aquest cos policial va deixar de fer hores extraordinàries l'1 de maig com a mesura de protesta i des de llavors, les dues parts seguien negociant una solució, fins ahir quan finalment es va aprovar un acord en la mesa general, que haurà de ser ratificat en el ple municipal previst pel pròxim dia 31 de juliol.

«Aquest acord ha satisfet les dues parts, ja que consideren que és un bon resultat i així la seguretat quedarà reforçada» van puntualitzar els sindicats.

A més, van ressaltar que amb aquest acord, s'ha reconegut a la policia lloretenca l'homologació de la titulació obtinguda a l'Escola de Seguretat Pública de Catalunya, així com les millores professionals «que els hi corresponen» per pertànyer al grup C1 d'acord amb el que estableix la llei.

Fins ara molts eren considerats de la categoria C2 i poder passar a la C1, implica que aquelles retribucions que actualment reben com a complementàries passarien a formar part del sou base.

A més, després d'aquest compromís, els sindicats van assegurar que a Lloret hi «tornarà a haver més presència policial» al carrer el que resta d'estiu, fet que permetrà «garantir la seguretat òptima que es mereixen els ciutadans» de la localitat de la Costa Brava Sud.