La Guàrdia Civil va detenir dos veïns de Lloret de Mar per extorsionar un empresari d'Alacant amb imatges sexuals i exigir-li el pagament de 100.000 euros a canvi de no publicar-les. Es tracta d'un holandès de 55 anys i la seva parella sentimental, una dona espanyola de 52 anys. Ambdós estan acusats de ser els presumptes autors d'un delicte d'extorsió i amenaces.

Segons va informar la Guàrdia Civil, la detinguda va aprofitar que havia tingut una antiga relació sentimental amb la víctima -que actualment està casat- per tornar-lo a seduir i així portar a terme l'extorsió. Va començar a tenir-hi nombroses converses mitjançant el telèfon mòbil, en què van arribar a enviar-se vídeos i fotografies de marcat contingut sexual.

Quan la dona ja tenia prou material per comprometre'l, la conversa va canviar radicalment de to. A partir d'aquest moment, ella i la seva parella van començar a exigir-li el pagament de 100.000 euros per no publicar les imatges i no enviar-les a la seva actual dona.

Després de diverses converses, la parella pretenia a més que l'afectat es desplacés a Lloret de Mar, on viuen els extorsionadors per fer entrega de la quantitat exigida. Tot i això, l'afectat es va negar a desplaçar-se fins a la localitat selvatana i els va oferir una quantitat menor al que li exigien, una mica més de 60.000 euros, amb la condició que signessin un document en el qual es comprometessin a destruir les imatges una vegada lliurats els diners.

Després de tancar l'acord, la víctima, aportant tots els documents que corroboraven el que havia passat, va posar-ho en coneixement de la Guàrdia Civil i el cos policial va muntar un dispositiu per retenir els presumptes extorsionadors.

Detenció durant la transacció

La trobada es va produir a la cafeteria d'un conegut hotel d'una localitat de la província alacantina i fins allà s'hi van desplaçar diversos agents de paisà.

Quan va arribar, la parella es va asseure en una taula on esperaven l'empresari. Després d'una breu conversa, aquest els va oferir el document del qual havien parlat i la dona el va signar. Va ser en aquest moment quan els agents, que havien observat tota l'escena amb detall, es van identificar a la parella i els van detenir com a presumptes autors d'un delicte d'extorsió.

La parella lloretenca, després de ser conduïda a dependències de la Guàrdia Civil, va quedar a disposició de l'autoritat judicial, que en va decretar la seva posada en llibertat provisional amb càrrecs.