Segueix-nos a les xarxes socials:

Augmenten fins a 16 les persones afectades pel brot de legionel·losi a la vila de Blanes

Salut continua la investigació per establir si els casos s'han produït per l'exposició a un únic origen

El nombre d'afectats pel brot de legionel·losi detectat a Blanes ha augmentat fins a 16 persones. Es tracta de dotze homes i quatre dones d'entre 52 i 92 anys, segons va informar ahir l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) qui va precisar que van començar a tenir símptomes entre el 22 de setembre i el 30 d'octubre.

Una de les afectades, una dona de 83 anys, va morir el 13 d'octubre. Pel què fa a la resta, una altra persona continua ingressada i les altres han evolucionat favorablement.

El brot es va detectar el passat 11 d'octubre amb sis persones afectades i només dos dies després moria una de les pacients més greus. Des d'aleshores i en les darreres setmanes, el focus havia afectat dotze persones i ahir Salut va elevar la xifra fins a 16.

Fa tres setmanes, l'Agència de Salut Pública anunciava que preveia tenir identificat l'origen del brot a mitjans de la setmana següent però, segons van explicar, de moment la investigació continua per intentar concloure si tots els casos tenen un mateix origen.

Prem per veure més contingut per a tu